2025.10.12-20. NTAA, NTTM PIC
5 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
2025.10.12-20. NTAA, NTTM PIC
Polinéziai kirándulásunk alatt, amiről már itt is írtam egy keveset, némely napokon jutott idő egy kis spottingra is. Az első pár napban (egészen pontosan 10.12-15. között) Tahitin tartózkodtunk, itt a szállás nagyon közel volt a reptérhez és a 22-es pályavéghez. A teraszról könnyen lehetett fotózni a 04 indulókat és a 22 érkezőket, igaz utóbbira mindössze egyszer láttam példát. A helyi erők mellett jár ide United 789, French Bee 350, AF 350, Air Calin A330 és Air New Zealand 789 vagy 773.
Hajnali érkezés után kora délelőtti indulás, itt épp fényben.

Air France
F-HUVJ
Airbus A350-900
Az Air Moana flotta hamar meglett. Bár semmi sem volt túl messze, azért nem voltak ideálisak a körülmények, így a minőség is hagy kívánni valót maga után. De igazából abszolút nem érdekelt, amit láttam azt fotóztam.

Air Moana
F-OORA, F-ORMU
ATR 72
Pikantériát ad az Air Tahiti gépeknek, hogy szinte nincs két egyforma, külön kihívás egy ,,normál" festést fotózni. Sok gépre került valamilyen polinéz motívum, ami igen menővé teszi ezeket a festéseket. Ez most épp egy.... ilyen.

Air Tahiti
F-ORVV
ATR 72
Általában mindig elég korán ébredtünk, így az egyik reggel érkezőben is láttam a napi Air France-ot, még napkelte előtt.

Air France
F-HUVP
Airbus A350-900
Kicsivel később egy másik változat a Tahitiből.

Air Tahiti
F-OPFN
ATR 72
És hát a legszebb! Irány Seattle! Nincs az a fos fény, amiben ne vonzaná a tekintetet. A háttérben Moorea hegyei bújnak felhők mögé.

Air Tahiti Nui
F-OMUA
Boeing 787-9
Pár perccel utána jött a legmenőbb kicsi, sajnos ezt többet nem is láttam.

Air Tahiti
F-ORVX
ATR 72
Legyen példa normál festésre is.

Air Tahiti
F-ORVO
ATR 72
Indul a Tokió is.

Air Tahiti Nui
F-ONUI
Boeing 787-9
Innen ennyi lett volna, a második adag már Moorea lesz.
Hajnali érkezés után kora délelőtti indulás, itt épp fényben.

Air France
F-HUVJ
Airbus A350-900
Az Air Moana flotta hamar meglett. Bár semmi sem volt túl messze, azért nem voltak ideálisak a körülmények, így a minőség is hagy kívánni valót maga után. De igazából abszolút nem érdekelt, amit láttam azt fotóztam.

Air Moana
F-OORA, F-ORMU
ATR 72
Pikantériát ad az Air Tahiti gépeknek, hogy szinte nincs két egyforma, külön kihívás egy ,,normál" festést fotózni. Sok gépre került valamilyen polinéz motívum, ami igen menővé teszi ezeket a festéseket. Ez most épp egy.... ilyen.

Air Tahiti
F-ORVV
ATR 72
Általában mindig elég korán ébredtünk, így az egyik reggel érkezőben is láttam a napi Air France-ot, még napkelte előtt.

Air France
F-HUVP
Airbus A350-900
Kicsivel később egy másik változat a Tahitiből.

Air Tahiti
F-OPFN
ATR 72
És hát a legszebb! Irány Seattle! Nincs az a fos fény, amiben ne vonzaná a tekintetet. A háttérben Moorea hegyei bújnak felhők mögé.

Air Tahiti Nui
F-OMUA
Boeing 787-9
Pár perccel utána jött a legmenőbb kicsi, sajnos ezt többet nem is láttam.

Air Tahiti
F-ORVX
ATR 72
Legyen példa normál festésre is.

Air Tahiti
F-ORVO
ATR 72
Indul a Tokió is.

Air Tahiti Nui
F-ONUI
Boeing 787-9
Innen ennyi lett volna, a második adag már Moorea lesz.
Re: 2025.10.12-20. NTAA, NTTM PIC

Moorea szigetén egyik nap egy bő órát, pár nappal később egyetlen indulót fotóztam, de maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel. Nem is kétség, hogy számomra ezek az év képei ebben a fantasztikus környezetben, még akkor is, ha a Nap a legtöbb képhez elég magasan volt. Mindegyik járat Papeete-ről repült át, ami ahogy már említettem az úti beszámolóban, kb 7-10 percet vesz igénybe, attól függően, hogy az 1230 méteres pálya 12-es vagy 30-as végéhez érkeznek. (Számmisztikát kedvelők előnyben.
Aki mélyen a zsebébe nyúl, az repkedhet ilyennel a sziget körül

Private
F-ORCP
Tecnam P2006T

Háttérben a terminálépület.

Air Tahiti
F-ORVV
ATR 72

Itt ilyen egy csúcs.

Air Moana
F-ORMU
ATR 72
Aznap valamiért minden járat késésben volt, de ahogy néztem volt esélye az indulásra ennek a madaras festésnek. Nagyon örültem, amikor végül tényleg ez jelent meg a radaron.

Air Tahiti
F-OPFS
ATR 72
Jók voltak az érkezők is, de inkább az indulókat vártam nagy reményekkel. Az első Air Tahitinél még nem voltam jó helyen, de a többi, valamint pár nappal később egy másik induló bőven kárpótolt.

Air Moana
F-ORMU

Air Tahiti
F-OPFS

Air Tahiti
F-OPFN
Amilyen gyorsan elkezdődött, olyan hamar véget is ért ez a beszámoló.
- Tushka154
- Golden Circle
-
Re: 2025.10.12-20. NTAA, NTTM PIC
'sztaq! Ezek nagyon ott vannak! Eleve királyság, hogy egy ilyen faßa helyre eljutottatok, a spotting pedig csak hab a tortán! 
5 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
Vissza: Külföldi repülőtereken készült fotók és videók