2017.09.08. 19:47
Balint0425 írta:Gigalike!
köszi szépen!
Tegnap újra Fairford felé vettem az irányt
nem titkolt célként, hogy begyűjtsem a ruszkik után kémkedő U-2-est amely itt állomásozik hivatalosan az Ample Strike ideje alatt...
Természetesen a hadgyakorlat miatt volt egy B-52 is kimenőben, reggel nem értem oda a felszállásokra így csak leszállóban lett meg a 2 gép
A gép személyzete nem igazán ismerős a környéken, főleg ilyen vacak időben így folyamatosan moondták nekik a vektorokat majd olyan közel és merőlegesen jött ki a pályára nézve a felhőkből, hogy rendesen kellett fordulniuk egyet, hogy elsőre menjen a leszállás, kb ennél a pontnál ahol a kép készült minden gép már 2-3 perce egy vonalban jön pályára állva, itt ők éppen hogy csak befejezik a ráfordulást
Jó ez a 100-400 de a szokványos helyemről nincs több teljes side-on shot vele
Végre nem pezsgett szét annyira a környék, igaz 15 fok volt majdnem esett és kezdett fújni a szél
Sajnos ezt meg kellett ennyire vágnom mert 2 kocsi állt köztem és a gép között pont a kép alja alatt :/
Általában leszállás után azon a taxiúton eldobják az ernyőt és begurulnak, de most hosszú percekig így állt ott aztán begurult ernyővel az állóhelyre, lehet túl erős volt a szél az eleresztéshez
Fél órával az U-2 érkezése előtt a követő kocsi amiből a leszállást segítik -konkréten ez a kocsi csőgázon berohan az U-2 mögé és diktálják neki a magasságot mert a pilóta nem látja a pályát kis magasságon- tolt egy gyorsulást a pályán, a kék Pontiac ez a kocsi, de most valami oknál fogva egy Jaguar is beszállt a gyorsulási versenyben
A CIA már a bokrok mögött leselkedik ránk
ez a CIA dolog csak feltételezés, az alapján, hogy miután RIAT-ról elment a gép eltüntettek róla minden katonai jelzést (bázis, alakulat) és csak a lajstromot hagyták fent a gépen
Az U-2 mániások szerint a következőkkel van szerelve a gép:
orr:ASARS-2 (Advanced Synthetic Aperture Radar System) ami minden féle felhőzeten és füstön átlát így nem bújhat el semmi
tető:Senior Spur/Span ami egy kommunikációs egység hogy a szerzett információt minél előbb a megfelelő helyre el lehessen juttatni
szárnyak: Full Senior Glass Equipment ez úgymond egy lehallgató berendezés amivel mindenféle jelet eltudnak fogni és "értelmezni" valamint ez az egység átjátszó állomásként is tud működni hogy ha a szükség megköveteli.
Már kezdett elég erős lenni a szél plusz az eső is esett így ez lett az utolsó kép tegnapról, szerettem volna egyet hogy a kocsi is benne van de egy kicsit nagyobb rést hagyott így nem fértek bele egy képbe
extra: egy videó yt-ról hogy hogyan néz ki a kocsiból egy ilyen leszállás segítés
https://youtu.be/ih57FiOeZXUKöszönöm a figyelmet!