2025.08.05. EGLC PIC - Egy új korszak

Adminisztrátor

2025.08.05. EGLC PIC - Egy új korszak

HozzászólásSzerző: RimoRoli » 2025.08.06. 09:51

Bocsánat, a fotók elott következzen egy kis történet, hogy miért is egy uj korszak kezdete ez.

Na tehát volt az úgy, hogy egy korábbi posztomban meséltem arról, hogy a RIAT repülonapon megjelentunk es hat nagyjából született egy par kép, de azért nem voltam teljesen megelégedve. Ez részben az időjárásnak volt köszönhetően, hiszen az esős - borús reggel után iszonyatos paras levegő vette at a hangsúlyt. Ez látványos volt, ugyanakkor be kellett látnom, hogy a lassan 8 eves technológia (Nikon D7200 + 70-300) kevesnek fog bizonyulni ebbe a felgyorsult világba. :D Tobb gondom akadt a fokuszálással, es egyszer pedig azt írta a sorozat közben, hogy hibás memóriakártya. Szerencsére egy restart megoldotta ezt a problémát, de az a sorozat (más szerencsére nem) elveszett.

De... volt ott egy Nikon sátor, es az összes uj MILC gép fel volt sorakoztatva. Szerintem sejtitek, hogy mi fog történni.. :twisted: :D

Szoval miután a barátnőm látta, hogy gyakorlatilag szenvedek, arra biztatott, hogy nézzük meg a sátrat, hátha találunk ott valami jo kis gépet. Igaz azt o nem tudta, hogy en mar nagyon régóta szeretnem cserélni a D7200-asat, igy pontos elképzelésem volt arról, hogy mi is kell nekem.

Nagy sajnálatunkra a helyszínen nem lehetett gépet venni, de kaptunk egy 10%-os kupont, ami az amúgy is elég durva nyári arleszallitasjsal együtt elég jelentős kedvezményt jelentett.

Igy büszkén jelenthetem be Nektek, hogy továbbra is a legjobb marka mellett tettem le a voksom. :D

Az uj technika pedig:

Vaz:
Nikon Z8

Objektivek:
NIKKOR Z 24-120mm f/4 S
NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

A gap kb 1 hete van velem, de mar most imádom! :D

Tegnap este kitekertem London City repterre, hogy kipróbáljam mit is tud. Szívesen varok kommenteket, ötleteket tanácsokat. A monitor is uj, úgyhogy remelem eltaláltam a színeket.
Tovabba, a flicker mar annyira fizetős lett, hogy muszáj volt imgur-ra tölteni a fotókat, remelem működik..

Kép
ITA Airways
Airbus A220
EI-MVF

Kép
British Airways Cityflyer
Embraer E190
G-LCAC

Kép
British Airways Cityflyer
Embraer E190
G-LCYL

Kép
Air Aurigny
ATR 72-600
G-OGFC

Kép
KLM Cityhopper
Embraer E190
PH-EZG

Kép
Lot Polish Airlines
Embraer E190
SP-LMC

Egy kis festegetes:

Kép
Logan Air
ATR 42-600
G-LMTA

Golden Circle

Re: 2025.08.05. EGLC PIC - Egy új korszak

HozzászólásSzerző: Tushka154 » 2025.08.07. 14:58

Ezek nagyon rendben vannak! Jó fényeket az új felszereléshez :)

Adminisztrátor

Re: 2025.08.05. EGLC PIC - Egy új korszak

HozzászólásSzerző: RimoRoli » 2025.08.07. 18:59

Koszi szépen!! :)

Vissza: Külföldi repülőtereken készült fotók és videók