Switch to full style
Hozzászólás küldése

2016.02.06.-07 EDDM/MUC, avagy „Előre a Thai 747-esért!”

2016.07.09. 12:11

Engedjétek meg, hogy a spottertúrák topicot én kezdjem egy idei túrával, egy kis bevezető:

Már régóta érlelődött kicsi spottercsapatunk fejében egy müncheni kirándulás, melyet azért terveztünk, mert felmerült, hogy hamarosan a Thai Airways megválik flottájának 747-es tagjaitól. A Judge és én egy szürke októberi nap végén felkerekedtünk, hogy felderítsük a terepet, amit sikeresen meg is tettünk. A megfelelő időpont kiválasztásánál – ami ugye időjárás függő- már csak az asszonyok meggyőzése volt nehezebb, hogy elengedjenek :D. A terv szerint péntek éjjeli indulást, szombat reggeli érkezést, majd egész napos fotózást szerettünk volna megvalósítani, vasárnap kora reggeli hazaindulással. Ezek közül ez utóbbi nyilvánvalóan nem sikerült :). Sziszka és én folyamatosan néztük a német időjárási oldalakat, amitől majdnem becsavarodtunk, mert minden oldal más időt jósolt. Már a külhoni rokonokat illetve MUC-ben dolgozó spottertársat ( Antallajos) is megkérdeztük melyik oldal adja a legpontosabb előrejelzést. Közben a szállásért felelős barátunk Judge, sikeresen foglalt egy péntekig lemondható szobát, ami viszonylag közel van a legtöbb spotloc-hoz. A forgalom figyelését a fr24-en és egyéb vonatkozó oldalakon habigyuri és Judge vállalta magára.. Kis csapatunk csapat tagja volt még berci72, akit több száz fb üzenet váltással sikerült meggyőzni, hogy az autója alkalmas 5 főnyi spotter teljes menetfelszerelésének szállítására és persze azért neki sem lesz annyira rossz. Közben összeállítottam a már hagyománnyá váló „Spotterguide”-ot is, Judge kinyomtatta a másnapi komplett menetrendet, kiemelve az érdekességeket. Így szinte minden megvolt egy sikeres túrához.
A pénteki este 10 órás indulás előtt egy utolsó pillantás a radarra, hogy melyik Thai 747 jön. Mire mindenkit összeszedtünk piciny fővárosunkból és rátértünk az M1-re, majdnem éjfél volt. Az idő pocsék, eső és köd felváltva, sőt valamikor egy időben a kettő, így hosszú útnak néztünk elébe. Mivel nem akartunk nagyon korán sem oda érni így kényelmes tempóban kocsikáztunk MUC felé. Reggel 8 előtt pár perccel értünk az első fotós helyre, ahol konstatálva a szibériai hideget, gyors átöltözésbe kezdtünk, ami valószínűleg külső szemlélők számára elég viccesen nézett ki.
Az átöltözés után elfoglaltuk a 26L pálya végénél lévő spotterdombot. Igyekszem csak egy egy képet feltenni, hogy a srácok is érvényesülhessenek :D

Kép
Kép
Kép

Re: 2016.02.06.-07 EDDM/MUC, avagy „Előre a Thai 747-esért!”

2016.07.09. 13:17

Nagyon jól hangzik Münchenbe már régóta szeretnék én is kimenni, remélem idén összejon.

Jó képek, ne hagyjátok abba :)

2016.07.09. 13:54

BIstvan írta:Nagyon jól hangzik Münchenbe már régóta szeretnék én is kimenni, remélem idén összejon.

Jó képek, ne hagyjátok abba :)

Köszi :) Valóban klassz hely, nem szabad kihagyni.
Nem hagyjuk abba, többiek hamarosan fogják folytatni.

2016.07.09. 14:34

En majd este jelentkezem kepekkel. MUC tenyleg szuper hely.

2016.07.09. 18:30

Akkor én egy kicsit időrendbe teszem fel a képeket:

Kép
Operator: Fly Be "Cancer Research UK - Kids & Teens"
Type: Embraer ERJ 190-200LR
Reg: G-FBEM

Kép
Operator: Air Lingus „Green Spirit”
Type: Airbus A320-214
Reg: G-FBEM

2016.07.09. 20:57

Akkor időrendben jövök én is az első nap képeivel. Először az északi pályáról pár leszálló:

A nagy kedvencem, az A340-600-as amit több év spotterkedés után itt fotóztam először
Kép

Egy impozáns tripla
Kép

Majd ugyaninnen gurulóban az amerikai különítmény:
Kép

Kép

2016.07.09. 21:40

Délután először visszamentünk a déli pálya 26L végén lévő dombhoz leszállókat és indulókat fotózni. Innen a nagyobb highlight-okat már Tomi és Sziszka feltette úgyhogy innen csak két érdekesebb kép jön.

Kép

Egy kis pára a hajtóműben
Kép

Majd később átkocsikáztunk a pálya 08-as végéhez rotáló felszállókat lőni mint ez a Singapore-i tripli

Kép

Kicsivel később irányt váltottak így innen is jöhettek az induló/nekifutó gépek az egyre szebb esti fényekben

Kép

Kép

2016.07.09. 21:56

Akkor jöjjön a túra fő célpontja, (ezt kivételesen Full HD-ben teszem fel):
Kép

és egy esti kép:
Kép

2016.07.09. 23:49

Nagyon szuper képek születtek, szép ez a Thai púpos!

2016.07.10. 09:26

SQ nagyon jó lett!
Hozzászólás küldése