2017.08.30. 23:00
Sziasztok!
Végre eljutottam odáig időben (és képekben), hogy elindulhasson ez a beszámoló. 1 hét sok idő, sok élményt lehet szerezni, pláne egy olyan szigeten, mint Mallorca. Ennek okán nem kifejezetten spotter beszámolót fogtok olvasni, inkább egy útibeszámolót, amiben volt idő spotterkedni is. Rengeteg kép készült (telefonos, nem telefonos egyaránt), sok szép helyen, ezekből szeretnék veletek megosztani jó párat. Lesz benne azért repcsi is bőven, ne tessék félni.
Dióhéjban a szigetről:
Mallorca a Baleár-szigetek és egyben Spanyolország legnagyobb tagja, Ibiza és Menorca szigete között. Fővárosa Palma de Mallorca, a sziget déli-délnyugati részén található egy nagyobb öbölben (Palmai-öböl). Északon szintén egy nagy öböl, az Alcudiai-öböl található. A domborzatot tovább színesítik a keleten és nyugaton található hegyek, a sziget legmagasabb pontja a Puig Major, 1445 méterrel. A turizmus, mint mára minden üdülőhelyen, kezd fullasztóvá válni, de alapvetően barátságosak az emberek. Mallorca közlekedése kifogástalan, jó minőségű utak vezetnek szinte mindenhova, a tömegközlekedés jól működik, csak ritkán tapasztaltunk fennakadást. Egyszer kellett 30 percet várni a 10 helyett, de ilyen bárhol előfordulhat.
A szigetre látogatók rengeteg üdülőhely közül választhatnak, vannak bulizósabb és családiasabb részek egyaránt. Mi a fővárostól néhány km-re, a Playa de Palma-n foglaltunk szállást, bátran tudom ajánlani mindenkinek.
Az utazás oda is, vissza is 2-2 szektorral történt, BUD-DUS-PMI-STR-BUD útvonalon, mindvégig a Eurowings színeiben.
1. rész: Odaút. Budapest-Düsseldorf, Airbus A320, D-AEWUZökkenőmentes checkolás, gyors UB, némi nézelődés, majd beszállítás. Két utasra vártunk egy kicsit, így 15 perc késéssel hagytuk el az állóhelyet. A gépet idén január végén vette át a légitársaság, kicsit még az ,,új" szag is érződött rajta. 6A-n ültem, a gép első részében szerencsére nagyobb a lábtér. Felszállás után szinte azonnal felhőket láttunk magunk alatt, ami ki is tartott Düsseldorfig.
A jegyünk snack-et is tartalmazott mind a 4 szektoron. Ez mindig szendvics volt gumicukorral + víz és üdítő/kávé.
Felhős idő Düsseldorfban
Közel másfél óra volt átszállni, szerencsére volt mit nézni.
Jöjjön hát néhány vas a gép ablakából/terminál üvegen keresztül. (A minőség ennek megfelelő.)
Neki nagyon örültem, baromi jól néz ki
Egy régi ismerős... Vitt ő még Skygreece-t is Torontóba
Közben az AEWU már továbbindult, szintén Mallorcára.
Mi pedig nem sokkal később követtük őt.
Düsseldorf-Palma de Mallorca, Airbus A320, D-ABNU (op. by Air Berlin)Egy ex Air Berlin vassal, Air Berlin személyzettel folytattuk az utat, érezhetően öregebb gépről volt szó.
Lineup előtt még jutott egy AB 330
23L indulás után egy kis városnézés a Rajnával
Aztán ismét felhők, felhők, egészen a szárazföld határáig.
Mallorcán 24-es irány esetén a 24L pályára jönnek a leszállók, megközelítéséhez a sziget fölött vezet az út.
A szél miatt volt munka bőven a cockpitben, néhányan belemarkoltak a karfákba.
A csomagokat végtelen folyosókon átjutva, kb 15 perces séta árán kaphattuk meg egy hatalmas csarnokban.
Elsőre ennyit, hamarosan folyatatom.