2019.09.16. 22:03
Vasárnap délután, a lényeg.
Ezúttal a szokásosnál kicsit hamarabb indultunk el a Myrtle Avenue felé, hogy még véletlenül se késsük le a várható nagy fogást - a Landor a radar szerint fél 4-re volt várható Las Vegas-ból.
A Cargo Area-nál a buszra egy nagyobb tömeg munkás igyekezett felszállni. Ami meglepett, hogy egy darab fehér embert nem láttunk köztük:
Megérkezvén a helyszínre, ismét a placc mögötti focipályát vettük célba.
Még mielőtt megmutatnám a lényeget, jöjjön néhány egyéb érdekesség, például ez a török rémlányer, ami nemrég kezdett el ide járni:
TC-LLC
Turkish Airlines
Boeing 787-9 Dreamliner
EP-IJA
Iran Air
Airbus A330-243
9V-SKN
Singapore Airlines
Airbus A380-841
XA-AMR
AeroMéxico
Boeing 787-8 Dreamliner
Remélem kellően felcsigáztam mindenkit
(tudom, nagyon naív/hülye vagyok - a kívánt rész aláhúzandó
), így jöjjön a lényeg, amit mindenképp le szerettem volna fotózni
A '90-es évek gyermekeként ahogy a Malévből a Zsótér-féle festéshez, úgy British-ből ehhez a festéshez van kötődésem:
G-BNLY
British Airways ("Landor (1984-1997) retro" livery)
Boeing 747-436
Innentől az se érdekelt, ha a túra további részében egy értelmes fotó se születik, számomra már akkor is siker lenne!
Persze a nap további részében is szerencsénk volt, a felhőzet ezúttal a "jó" oldalon gyülekezett.
Mint az eddig is látható volt, a forgalom nagy részét a heavy-k uralták, ezekből jöjjön egy csokor, itt-ott kicsikkel fűszerezve:
JA793A
All Nippon Airways
Boeing 777-381(ER)
S2-AJT
Biman Bangladesh Airlines
Boeing 787-8 Dreamliner
Az elmaradhatatlan Aeroflot:
VQ-BED
Aeroflot - Russian Airlines
Airbus A321-211
JA742J
Japan Airlines
Boeing 777-346(ER)
5Y-KZH
Kenya Airways
Boeing 787-8 Dreamliner
A Landor sikerén felbuzdulva elkezdtem egy kicsit szabadabban mozogni a területen, próbáltam kicsit más szögből is lőni a gépeket, kerestem a kompozíciókat, ahol a házak közelsége is átjön:
AP-BGJ
Pakistan International Airlines
Boeing 777-240(ER)
Persze a "kötelező" utcatáblás fotó se maradhatott el, csak pechemre amikor olyan típus jött, amivel le akartam fotózni, a tábla árnyékban volt:
G-CIVH
British Airways
Boeing 747-436
Erre csak az olimpiás matrica miatt kattintottam:
F-GRXL
Air France
Airbus A319-111
Őt csak azért szerkesztettem meg, mert a kapitány láthatóan nagyon kémlelt valamit (lehet pont minket?)
D-AGWF
Eurowings
Airbus A319-132
Szerencsénk volt, hogy fényben is meg tudtunk csinálni ezt a festést:
9M-MAG
Malaysia Airlines ("Malaysia Negaraku" livery)
Airbus A350-941
Standard házas kompozíció - érdekes a cserepek itt a helyükön vannak az utolsó darabig...
G-YMMP
British Airways
Boeing 777-236(ER)
Utólag jöttem rá, hogy ezt a gépet kellett volna meglőni az előző kompozícióban, csak elhegedültem, amikor ez jött, előrébb voltam, így a fenti szögben pont benne volt az összes villanyvezeték
A6-EEA
Emirates ("Expo 2020 (Opportunity / Orange)" titles)
Airbus A380-861
Ezek után felmentünk a T5 indulási szintjére, hogy elcsípjünk 2 A340-est indulóban:
- Az Air Mauritius meglepetésünkre aznap ezzel a típussal érkezett, 17:00 volt a menetrend szerinti indulási ideje
- Az Air Belgium-ot érkezőben pedig elengedtük a Negus kedvéért (ebben utólag nem vagyok 100%-ig biztos, hogy ez volt a helyes döntés De a túra jeligéje a British retro volt) - neki 17:20-kor kellett volna indulnia Kairóba
Sajnos ekkora ismét a Napot takargatták a felhők, a fény egyre inkább tengelyben volt, valamint mindkét gép pont annyi késéssel (40-60 perc) indult, hogy csak ilyen halmozottan hátrányos helyzetű fotókat lehetett róluk lőni:
3B-NBE
Air Mauritius
Airbus A340-313
OO-ABA
Air Belgium (operating for British Airways)
Airbus A340-313
A Jordán petpalack megintcsak bónusz, aznap kb. utolsóként érkezett 27R-ra, mikor mi már a Myrtle-ön vártuk a Landort, de legalább valamit sikerült róla lőni.
Persze, hogy ezt szebben sütötte a nap, mint a másik kettőt együttesen
JY-BAC
Royal Jordanian
Boeing 787-8 Dreamliner
Nap végére pedig jöjjön egy kis művészkedés a Hatton Road-ról. Ilyen fotókat is mindenképp szerettem volna, lehetőleg 4lukú gépekkel - Nektek melyik tetszik jobban
G-CIVR
British Airways
Boeing 747-436
A6-EDG
Emirates
Airbus A380-861
Eddig messze ez volt a legsikeresebb nap, teljes mértékben kárpótolt minket az előző kettőért, ennek örömére este ittunk egy-egy sört
Hamarosan jelentkezem a maradék történésekkel, addig is stay tuned!