2016.07.07. 22:34
Sziasztok!
Születés és névnapomra kaptam feleségemtől ezt a pár napos római utat. Október 20-án indultunk, szakadt az eső. De Rómára kedvező időjárást jósoltak, így bizakodva vágtunk az útnak.
A beszállás előtt készítettem pár képet Ferihegyen.
Induló Eurowings
Kedd délelőtt 10:15-kor indultunk Budapestről a W62339-es járattal Rómába. Emelkedés után már a napsütésben repültünk, előre bízva a ránk váró római kellemes időjárásról.
1 óra 20 perces repülő után érkeztünk meg a Fiumicino reptér 16 bal pályájára és gurultunk a 2-es Terminál D6-os utashídjához.
Guruló Lufi
Mivel én még nem voltam Rómában, ezért három teljes és két fél napba próbáltuk belesűríteni a megtekintendő látványosságokat. Majd egy maratonnyi kilómétert gyalogoltunk le a pár nap alatt. Volt ahol több időt, volt ahol kicsit sietve néztük meg az ókori romokat, a Bazilikákat és az egyéb épületeket.
Ízelítőül csak pár képpel untatnálak titeket:
Szent Péter Bazilika
Szent Péter tér szökőkútja este
Stikában készített kép a Sixtus Kápolnában
Vatikáni Múzeum híres csigavonalú rámpája
Angyalvár
Colosseum
Forum Romanum
A helyi repülőerő egyik képviselője
Sikerült megmásznunk a Szent Péter Bazilika kupolájának 551 lépcsőjét
Hazautazásunk napján hamarabb mentünk ki a reptérre, bízva abban, hogy tudok pár képet készíteni. Mivel átépítés folyik a terminálépületeknél ezért csak belülről tudtam képet készíteni. A 1-es és a 2-es terminál között találtam egy nemrég cserélt ablakot. Aránylag még tiszta volt a többihez képest.
Easyjet érkezőben
Alitalia
Germanwings kitoláskor
Érkező Skyteam-es Air France
Easyjet "Love Napoli" livery
Becsekkolás után mindenki meglepetésére buszozáshoz invítáltak minket.
Innen lőttem ezt a képet:
Airbus-ok
A busz viszont nem a kettes terminál közelébe szállított minket, hanem átvitt a teljes repülőtér másik oldalára, a 3-as és az 5-ös terminál közé.
Felszállás után egy balfordulóval vettük az irányt Budapest felé a W62340-es járattal.
Elénktárult a rómához közeli tengerpart
Visszanézve a reptér tárult a szemünk elé
Először voltam Rómában, ami engem nagyon megfogott, így biztos hogy vissza fogok térni. Megpróbálok egy másik légitársasággal repülni, amiről szintén tervezek beszámolót készíteni.
Remélem tetszett a beszámolóm és tetszenek a képek és elnézést a képek minőségéért.