2017.01.07. 10:55
Folytatás.
Hamar elteltek kint a napok.
A szöuli city airport terminal mellett laktunk 2 perc sétára, így nagyon egyszerű lett volna becsekkolni ott.
http://www.calt.co.kr/common/common.do?jsp_path=user/eng/main/main Ez egy terminál bent a városban, és mindent el lehet intézni. Utasfelvétel, csomagfeladás, immigration.
Utánaolvastam, hogy Korean Airre, ha partnertársaság a jegyeladó (esetünkben AF akkor nem lehet becsekkolni). Gondoltam egy próbát megér hátha, de a pultnál is közölték, hogy mivel AF jegy, nem lehet becsekkolni, csak a reptéren.
Innen indulnak a limuzin buszok a reptérre, 16.000 won-os áron. (1 HUF=4 WON) Nem volt akkora forgalom, 1 óra 10 perc alatt kiértünk.
ICN-CDG
KE901
A380
HL7619
Reptérre kiérve kioskon is próbáltam becsekkolni, de ott sem engedett, és a pulthoz irányított. Sok pult volt nyitva, ezért nem kellett sokat időzni. Az ingyenesen előre lefoglalt székeket kaptuk, a CDG-BUD szektorra meg teljesen össze vissza, de mondta a hölgy, hogy Párizsban majd ha akarjuk, akkor egymás mellé tesznek minket. Csomagfeladás után ott kell maradni pár percet, hátha van valami a csomagban, mert akkor egyből hívják be az embert.
Secu gyorsan ment. A reptér nagyon átlátható, és nagy terek vannak, nem zsúfolódnak össze az emberek.
Kapunál a gépünk:
Időben álltunk be a sorba, így a turista utasok között elsőként mehettünk a gépre, és felettünk lett hely a kézicsomagnak.
A380, kamera a vezérsíkban:
Láttuk, hogy jön fel egy koreai válogatott a gépre, ekkor még nem tudtam kik ők, és hova mennek.
A tursita osztály tele volt.
A lábtér hatalmas volt, és a székek is szélesebbek, mint más gépen. Nagyon kényelmesen el lehetett férni. Sajnos a folyosó felőli székre is került egy utas, aki sokat aludt, nem akartuk felkelteni így a 12,5 óra alatt 2-szer tudtunk felállni.
Ami nem tetszett, hogy végig nagyon meleg volt a kabinban. Eddig az összes hosszútávú járatomon fel kellett öltözni+takaró, itt pedig pólóban el lehetett lenni, de így is meleg volt.
Az IFE itt is nagyon jó volt. Sok filmmel, játékkal.
Első italszerviz:
Menükártya itt nem volt. Az első főételnél 3 féle választék volt. Marha, Hal, és valamilyen koreai étel. A marhát választottam:
Helyi idő szerint 14:25-kor szálltunk fel, és párizsi idő szerint 18:45-kor volt a landolás. Szinte végig naplementében jöttünk:
A kis csomagban, amit a székre készítettek, volt eldobható papucs, fogkrém-fogkefe, füles, takaró.
Út közben folyamatos volt az italszerviz, de ha megnyomtuk a gombot, akkor is hoztak egyből.
Pizzát szolgáltak fel a 2 főétel között:
Utána megint mogyoró:
Mivel gépen nem tudok nagyon aludni, lassan ment a 12++ óra. Hála a nagy filmválasztéknak, fel tudtam magam találni.
Körbementem egyszer a gépen, és akkor kérdeztem meg az egyik válogatottól, hogy kik ők, és merre mennek. Mondták, hogy a koreai hoki válogatott, és Budapestre mennek kupára.
Leszállás előtt ismét főételt szolgáltak fel, ez pedig csirke vagy sertés lehetett. Utóbbira esett a választás:
Európa felet:
A pilóta puhán tette le a gépet, és a reptér másik végére kellett taxiznunk, ami bő 20 percig tartott. 2 és fél óránk volt átszállni, nem kellett sietnünk.
Korean Air is nagyon jó benyomást keltett. Ismerősök akik utaztak velük, csak jókat mondtak, és ez igaz is. Légiutas kísérők kedvesek, az étel bő és ízletes.
Folyt. köv.