2017.06.04. 21:42
Hello Karcsi, először csak egy általános tanács amit én is mástól tanultam. Inkább egy
jobb obi egy gyengébb vázon, mint egy gyenge objektív egy király vázon. Ha választani kell melyikből kell lejjebb adni, inkább vázból.
Első DSLR-ed lévén teleobinak Canon EF-S 55-250, belépő DSLR váznak szerintem remek választás a 1300D. Ez a kettő együtt újonnan 200 000 Ft, és szerintem elég jó minőséget kapsz ezért. Az 55-250-el kapcsolatban nem tapasztalatból mondom de inkább az mint a 70-300 f4-5.6 IS USM, az volt az első obim, borzasztóan gyenge volt. Séta obikkal kapcsolatban kevésbé tudok segíteni, nekem egy 17-85 f4-5.6 volt az első, nem volt rossz, de már nem kapni.
Kártyákkal kapcsolatban is jótanács, amit tanultam egy fotóstól. Sok 8 és 16 gigás, mintsem 32 meg 64 gigásak.
Szűrőt is mindenképp vegyél, elég egy UV, amit abban a pillanatban ráteszel az obira hogy kicsomagolod a dobozból az objektívet. Én a Hoya HD-t ajánlom, de a sima HD nélküli is megfelelő.
Kiegészítőkkel kapcsolatban mint pl. napellenző, utángyártott dolgokra kitűnő hely az ebay, én is mindent onnan rendelek. Elég beírni hogy lens hood meg az obejtívet és a 1-2-3 USD-s dolgok teljesen megfelelők, arra hogy odaűtődjenek a többi spotter izzadt testéhez, nemde? Remélem segítettem!