Modell-makett építés beszámolók, tippek, trükkök, kérdések
18 hozzászólás
• Oldal: 2 / 2 • 1, 2
Re: Modell-makett építés beszámolók, tippek, trükkök, kérdés
Hali!
Van esetleg valaki, aki mostanság a Draw Decaltól rendelne? Ha igen keressen meg légyszi!
nicknév @ gmail.com
Köszi!
Van esetleg valaki, aki mostanság a Draw Decaltól rendelne? Ha igen keressen meg légyszi!
nicknév @ gmail.com
Köszi!
- habigyuri
- Silver Circle
Sziasztok. Valaki nem tud véletlenül olyan webshopot ahonnan 1:200-as utashidat lehet vállalható áron rendelni? Amiket rövid keresés után találtam ott többe került mint egy repülőmodell. Kb. 50-60 dollár körül láttam. Köszi előre is.
- RimoRoli
- Adminisztrátor
Alakits at egy regi pez cukorka tartot es akkor meg mozgatni is lehet!
Sziasztok!
Aer Lingus (új festés) zöld színkódjára (item 7 dark green fuse/tail) lenne szükségem valami emberi formátumban, ami alapján kikevertethetem spray-be.
SR Technic-es festési tervrajzom van, de abban valami speckó gyártói kódok vannak, ha jól látom.
Esetleg egy hozzáértő szaki, aki dolgozott ilyenekkel?
Köszi előre is!
Geri
Aer Lingus (új festés) zöld színkódjára (item 7 dark green fuse/tail) lenne szükségem valami emberi formátumban, ami alapján kikevertethetem spray-be.
SR Technic-es festési tervrajzom van, de abban valami speckó gyártói kódok vannak, ha jól látom.
Esetleg egy hozzáértő szaki, aki dolgozott ilyenekkel?
Köszi előre is!
Geri
3D modellt vagy találsz, vagy veszel a neten, vagy rajzolsz 3D programmal. Maya, Fusion360, Max, Blender stb. Kismillió van, kinek mi a szimpatikus.
A lényeg hogy tudja az obj vagy stl fájlformátumot. Ezeket eszik a szeletelő programok.
Ha megvan a 3D modell felkell darabolni nyomtatható méretre. Lehetőleleg úgy, hogy a szeletelő programban használhatóak legyenek a támasztékok. Utána mehet a szeletelő programba. Én a Chitubox-ot használom. Ott bekell állítani a nyomtató és a nyomtatási paramétereket és végül elkésziteni a fájlt ami a nyomtatóra kell feltölteni. Ha kész a nyomat gyantától függően le kell mosni, és UV fénnyel kikeményíteni. Ehhez lehet kapni mosó és keményítő gépeket, vagy vödör, Isopropil/víz és napfény, de az nem az igazi.
Az alkatrészek pillanatragasztóval rögzíthetők. Aztán lehet csiszolni, alapozni, fényezni. A matricákat én Photoshop-al szerkesztem.
Jelenleg 1/100-as (igény esetén bármekkora méretarány a józan keretek között:) ) asztali B767-ken dolgozom, megy egy hozott 1/48-as fém Il-62-n. Malév lesz belőlük.
A lényeg hogy tudja az obj vagy stl fájlformátumot. Ezeket eszik a szeletelő programok.
Ha megvan a 3D modell felkell darabolni nyomtatható méretre. Lehetőleleg úgy, hogy a szeletelő programban használhatóak legyenek a támasztékok. Utána mehet a szeletelő programba. Én a Chitubox-ot használom. Ott bekell állítani a nyomtató és a nyomtatási paramétereket és végül elkésziteni a fájlt ami a nyomtatóra kell feltölteni. Ha kész a nyomat gyantától függően le kell mosni, és UV fénnyel kikeményíteni. Ehhez lehet kapni mosó és keményítő gépeket, vagy vödör, Isopropil/víz és napfény, de az nem az igazi.
Az alkatrészek pillanatragasztóval rögzíthetők. Aztán lehet csiszolni, alapozni, fényezni. A matricákat én Photoshop-al szerkesztem.
Jelenleg 1/100-as (igény esetén bármekkora méretarány a józan keretek között:) ) asztali B767-ken dolgozom, megy egy hozott 1/48-as fém Il-62-n. Malév lesz belőlük.
- Csatolmányok
-
- ps.jpg (157.46 KiB) Megtekintve 931 alkalommal.
-
- chitu.jpg (145.81 KiB) Megtekintve 931 alkalommal.
-
- 3d.jpg (169.97 KiB) Megtekintve 931 alkalommal.
- RimoRoli
- Adminisztrátor
Sajna abszolut nem ertek ezekhez, de menon nez ki Egy 1/100-as LHB-nak en is orulnek asztali modellekent! :
- Tushka154
- Golden Circle
Nekem az utolsó fotón látott Tu-154 indította be a fantáziámat
- Bal
- Golden Circle
Ja, ez egyelőre nekem is kínai, de állat!
18 hozzászólás
• Oldal: 2 / 2 • 1, 2
Vissza: Repülőmodellek, makettek