2017.09.12. 08:39
Gyurihoz csatlakozva én is felraknék néhány képet, ha nem nagy baj.
Nekem is hasonló benyomásaim voltak a repülőnappal kapcsolatban, kevés újdonság, de a meglévő program az stabilan hozta az elvárást, jó szervezés mellett. A tavalyihoz képest talán nem volt annyira domináns a sétarepültetések minél nagyobb időfoglalása, ami mindenképpen pozitív fejlemény. Tavaly szó szerint félbeszakították a programot amiatt, hogy repülhessenek a sétarepülés miatt jelenlévő gépek.
Nekem a katonai blokk volt a legérdekesebb, látszik, hogy katonai repülőgép hiányom van, amihez biztos köze lehet a Kecskeméti repülőnapok elmaradásának, illetve annak is, hogy még ígéret sincs rá a közeli években.
A katonák nagyon fegyelmezzetek voltak, mindent nagyon szabályosan hajtottak végre, ami el is várható tőlük. A Zlin 242 például annyira messze repült a közönségtől. hogy alig lehetett fotózni. Nekem nagyon tetszett a bemutatója. Öröm lehet annak a fiatal vadászpilóta jelöltnek az élete aki ilyen géppel kezdi a repülő pályafutását.
22 / Zlin 242L
A Mi-17-es helikopter nem hajtott végre bemutató repülést, csak ejtőernyősöket szállított, a nap folyamán többször is. A közelmúltban ipari nagyjavításon átesett gép vett részt a repülőnapon.
Mindig azt szoktam mondani, hogy nem haszontalan dolog a reptereken a fűgyűjtős nyírógép.
705 / Mil Mi-17
101 / Aerospatiale AS350 B Ecureuil
Bemutató repülések
Szakács Gábor remek műrepülést hajtott végre a Delfinnel. Ez egyáltalán nem annyira természetes, ahogy gondolná az ember. Minden évben külön kell kérvényezni a hatóságnál, hogy közönség előtt műrepülhessen a gép. Már többször nem kaptak engedélyt közönség előtti műrepülésre, de az idén igen. Persze amikor nem volt engedély a műrepülésre, akkor is részt vett a gép bemutatókon, de inkább áthúzások, emelkedő fordulók képezték a bemutató elemeit.
A másik érdekesség, hogy nekem még soha nem sikerült éles képet készíteni erről a gépről, ez most sem volt másképp.
Ez a fekete nagyon nem jön be a fotó masinámnak.
G-DELF / Aero L-29 Delfín
Polgári kisgépek
HA-1133 / Sárgarigó (Schleicher/Jan van der Burgt K-4M Motorlerche)
HA-EVA / Zlin-526M Trener
HA-LFL / Soko-Aerospatiale SA.341G Gazelle
N540XX / MXR Technologies MXS
Az utóbbi idők egyik politiai főszereplője
HA-FLY / Bell 206L-3 Long Ranger III
HA-RUF / Rubik R-18c/1 Kánya