2018.06.10. 12:56
RimoRoli írta:Kar hogy mindenki az F35-ost erolteti.. De amig vannak ilyen rendes gepek addig jo!
Sajnos Roló már most se sok értelmes gép van szerintem
a mostani felhozatalból nekem csak a Tonka meg a Hornet ami bejön, a többi nekem kinézetileg nem jön már be, meg ez az egyen szürke világ...
Na de akkor jöjjön a "hiszti" rész a Spotternapról. Az elmúlt pár évben láttátok már tőlem, hogy milyen szokott lenni egy ilyen nap. Jó oldalon, kegyetlen közel a gépekhez, lényegében ezt totálba elk*rták most. A Tiger Meet részlegnek megvan a saját szervezője az ilyen napokra, de az idén Polákék azt mondták, hogy a-a majd mi megszervezzük magunknak, nem is lenne gond ezzel...de! A "spotterkarám" egy kb 300 méteres szakasz lett ahova pénz reményében 1200 embert sűrítettek be...gondolhatod mekkora "harc" ment egy jó helyért egyből. Na de ne szaladjunk ennyire előre...vissza márciusba...kikerült egy kép a netre, hogy a pálya északi részére fognak minket rakni, egyből ment a háborgás, hogy ugye ez csak vicc, a polákok csak annyit válaszoltak, hogy majd a helyszínen meglátjuk, hogy hol lesz a végleges hely. Gondolhatjátok hol lett...igen az északi oldalon, ellenfényes fos helyen.... Aztán a második nagy kérdőjel, hogy ezt mégis, hogy a francba? A jegyek sorszámozottak és névre szólóak voltak, az agyon művelt polák kiskatonák meg ész nélkül osztották one by one alapon a jegyeket, mázlira volt pár spotter aki észre vette és kb 250-300 jegy után észrevették hogy figyelni kéne kinek is adják kinek a jegyét. Mázlira én megkaptam a sajátomat így már. Aztán időzítés, a levél szerint 7-kor kezdődött (volna) a jegyek osztása, erre nagy nehezen 8 után nem sokkal elkezdődött a procedúra, 9:30-kor én még a fasorban sem voltam, 10-re sikerült beérni a karámba és akkor mehet a harc a helyért...na nem egy oldalsó üres helyre mentem így nincs igazán side on képem de pár fél segges annál inkább. Így statik közelébe egyáltalán nem jutottunk csak pár bennfentes polák sptter, a kaja, és csapatok cuccai nagyon gyér volt, csak pár sátorka...egyszerűen fos volt. Szóval a "hiszti" lezárásaként a Polákok úgy elbaszták ahogy lehetett, szar hely, szar procedúra. Remélem tanultak belőle és soha többet nem szervezik ezt!
De akkor legyen pár kép a precízen elcseszett lokációról
2602
L410
CzAF
30 fok, 275mm ennyire volt a legközelebbi statik hely tőlünk.
D-CGFE
Learjet 36A
GFD - a célgép
A mi 43-asunk volt az első vadász aki felment a nap folyamán
43
Jas-39D Gripen
HuAF
37
Jas-39C Gripen
HuAF
36
Jas-39C Gripen