2020.12.20. 17:35
Nincs új a nap alatt, az év highlight-jait már ellőték előttem, így többé-kevésbé ezekből hozom a saját verzióimat.
Nálam az év első felét repülés szempontjából a szpotting helyett inkább a PPL szakszóm megszerzése dominálta (bár a korona egy időre ezt is holdingolni küldte), azért talán a lényegesebb highlight-okat be tudtam én is húzni, persze így is maradtak olyan esetek, amik után a falba vertem a fejemet, hogy miért nem mozdultam. Alább az én TOP12-m, bár elég változó volt a felhozatal, nem minden hónapban volt mit fotózni, de voltak olyan hónapok, hogy egymás után jöttek az érdekességek (pl. a SkyGates pumpi után másnap egy Ruszlán érkezett). Ha nincs a korona, májusban Frankfurtba mentünk volna fotózni egy pár napra - ez jövő évre (vagy lehet még messzebb
) tolódik.
kalitkapumpi - mivel begurulós már van a válogatásban, ezért ebből egy felszállósat hozok. Bár elrakétázott, összességében szerintem nem lett olyan vészes:
N742CK
Kalitta Air
Boeing 747-446(BCF)
2020.02.16.
Az LKK talán legnagyobb büszkesége, a magyar polgári repülés ikonja egy pár napot a 31-es utashídon töltött el:
HA-LCA
Malév - Hungarian Airlines
Tupolev Tu-154B-2
2020.03.02.
Ennél értelmesebb képet emlékeim szerint csak bentről lehetett volna gyártani erről a ritkaságról (szerk.: rosszul emlékeztem, később még járt itt, és szép délutáni fényekben 31L indulóban olyan alacsonyan emelt, hogy a Cargodomb-ról ennél sokkal jobbak is születtek):
EW-450TR
Rada Airlines
Ilyushin Il-62MGr
2020.03.10.
Ahogy sűrűsödtek a maszkos charter-ek, egyre több különlegesség látogatott el hozzánk is...:
B-2432
Suparna Airlines
Boeing 747-481(BDSF)
2020.03.24.
VP-BCH
Sky Gates Airlines
Boeing 747-467(F)
2020.04.03.
...ami nem mindig volt tehergép. A Wizz elkezdte járni Kínát A321neo-kkal, járt nálunk a LOT olimpiás festésű 789-ese is, de talán a legkülönlegesebb ez a kínai petpalack volt, melyből a társaságnak nincs két ugyanolyan festésű (oh wait... pont ebből van két egyforma
de a másik 4 mind különböző
). Ennél a gépnél elkottáztam az indulást, rohannom kellett érte, nem is értem el abba a pozícióba, ahonnan akartam fotózni (már a váróponton volt, amikor a küszöbhöz értem), de örülök, hogy legalább meglett:
B-207N
Juneyao Airlines ("Chinese Silk Ribbon" livery)
Boeing 787-9 Dreamliner
2020.04.13.
De volt más is, amiért esetenként korán keltünk, például ez az ex-Virgin Airbus A340-600.
Itt volt az egyik fejfalbaverős momentum, ugyanis ezen az alkalmon egy pár perccel korábban érkezett, mint szerettük volna, viszont 3 nappal később hasonlóan brutál fényekben lehetett róla tiszta képet is csinálni, de nem indultam el érte...:
9H-EAL
Maleth-Aero ("Thank you NHS <3" titles)
Airbus A340-642
2020.05.03.
Ezért nem feltétlenül kellett volna korán kelni, mivel egész sokat járt hozzánk, hosszú és rövid púppal egyaránt.
Szerencsére meglett mindkét változat, a válogatásba ez a reggeli fények és a torony, mint háttér miatt került be:
TF-AMU
Astral Aviation
Boeing 747-48EF(SCD)
2020.05.07.
Volt lehetőség művészkedni is:
A7-BAX
Qatar Airways ("FIFA World Cup 2022" livery)
Boeing 777-3DZ(ER)
2020.05.15.
Páran csorgattuk a nyálunkat erre a gépre, lévén hogy a 767-200 is eltűnőben van az égboltról.
Ki kellett böjtölni, hogy ilyen szép fényekben le lehessen gyártani:
SE-RLB
West Air Sweden
Boeing 767-232(BDSF)
2020.06.25.
Idén 50 éves a Cargolux. Ebből az apropóból megcsinálták az egyik (nálam a British Landor livery után második) legszebb retro 747 festést.
A napsütés elég bizonytalan volt, de szerencsénk volt, ráadásul a háttér is érdekesre sikerült az időjárásnak köszönhetően:
LX-NCL
Cargolux Airlines International ("1970 Retro (50 Year Anniversary)" livery)
Boeing 747-4EVF(ER)
2020.07.26.
Természetesen az év talán legnagyobb kuriózuma sok év után ismét aktív Tu-154-es a ferihegyi betonon volt.
Ezzel se vagyok maradéktalanul elégedett:
- éjszaka későn mentem ki, a köd miatt nem lett 100%-os fotó
- másnap hajnalban kékórában akartam volna ismételni, de az erős szél miatt sajnos túl világos volt már, mire összejött egy éles kocka, ezt hoztam alább:
EX-00001
Kyrgyzstan Government
Tupolev Tu-154M
2020.09.29.
+1 ráadás - egy művészkedős fotó a gépről, mellyel a PPL megszerző vizsgámat repültem:
HA-BEG
Malév Aero Club
Reims/Cessna FA150K
Dunakeszi Airfield (LHDK)
2020.11.06.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Tushka154 2021.01.04. 09:07-kor.