Switch to full style
Hozzászólás küldése

Kedvenc spotter fotóim 2017

2017.12.31. 18:05

Sziasztok!
Ilyen gyűjtemény idén még nem indult, kíváncsi lennék a Ti 2017-es kedvenceitekre is. :)
Túl sok kommentárt nem fűznék hozzá, úgy gondolom ez a 10 fotó nagyjából összefoglalja az idei highlightjaimat.
Kép
2017.04.08.
Ennek a pet palacknak mindenképp helye van a 10-ben, magasra tette a lécet (számomra) már rögtön az év első részében.

Kép
2017.04.10.
Ő inkább csak mint ferihegyi ,,extra" került bele ebbe a válogatásba. Kár érte, hogy Esztergomig küldték, a 15 perc keringés alatt szépen el is ment minden fény.

Kép
2017.05.19.
Számomra az év legjobb eseménye volt, mindegyik képet imádom, ami innen készült. :D A szerkesztés még továbbra sem ért véget, de a téli szürkeségben talán annak is a végére érek. Remélem lesz még lehetőségünk hasonló délutánra!

Kép
2017.07.02.
A vietnámi 787 volt az év legjobb fogása, egészen július másodikáig. Bár a pazar fények eltűntek, amíg a pálya közelében tartózkodott ez a szépség, így is nagyon örülök ennek a képnek. Szerencse is kellett hozzá, Seres Petivel minket nem piszkáltak a rendőrök a szántóföldön. :D

Kép
2017.07.16.
Egy mallorcai képnek is mindenképp helye van itt, idén nekem ennyi volt a külföldi spotting. Sokáig gondolkodtam, hogy mit válasszak abból az albumból, a megszűnt Monarch gépét, az Azur 767-esét vagy esetleg a Volotea 717-esét, de végül erre a sokat vadászott ceruzára esett a választásom. Az A340 mellett a másik kedvenc típusom.

Kép
2017.07.31.
A Forma 1 és a vizes VB miatt a megnövekedett forgalom miatt egy estére A340-est küldött a Lufi Frankfurtból.

Kép
2017.07.31.
Ugyanezen az estén egy még nagyobb fogás is megfordult itt. Az Aerof.... a Cavok csodálatos An12-ese. Nincs rá jobb szó, csodálatos gép. :D

Kép
2017.08.07.
Már indulni készültem, a radaron még láttam egy szerelésre érkező gépet NAX hívójellel. Na ha már itt van a kertek alatt csak megnézem... megérte. 8-)

Kép
Kép
2017.09.08.
A két utolsó kép egy napon készült. Már előzetesen az A350-es is jó programnak ígérkezett. Egy nappal előtte azonban egész más gép(ek) vált(ak) a túra elsődleges célpontjaivá. :) Majdnem két An12 is jutott aznapra, végül 1 lett belőle, de így testközelből megint csak hatalmas élményt nyújtott.

Köszönöm szépen a lehetőségeket a rámpatúrákra, tornyos fotózásra!
Jó fényeket és fasza forgalmat a következő évre! 8-)
Boldog új évet kívánok!

Re: Kedvenc spotter fotóim 2017

2017.12.31. 18:16

Jó képek, köszi hogy megosztottad! ;)

BÚÉK és jó fényeket 2018-ra!

2018.01.01. 00:02

Sziasztok!

Én is megosztanám néhány idei kedvencemet (ha már az idei szilveszterem ilyen fékezett habzásúra sikeredett :D), annyira nem szuperek, mint az eddigiek, meg talán a következők, de hát ez már csak ilyen.

Kép
Az idei év első jelentősebb flesse számomra közvetlen a téli vizsgaidőszak után jött ennek a gyönyörű kozákdzsambónak a képében február harmadikán

Kép
Márciusban volt szerencsém elutazni Dubajba, ahol a repülőfotózás se maradhatott ki - nyilván csak amennyire a helyi viszonyok lehetővé tették a dolgot. Első találkozásom volt a légitársasággal és a típussal is

Kép
Ehhez talán nem kell sokat hozzáfűzni, a kisebbik szpotterdombon is csak a második sorból tudtam fotózni, akkora volt az érdeklődés a gép iránt. Hiába, szép gép

Kép
Májusban már nemigen másztam ki, talán ez a kényszeres francia tripli volt az egyetlen, ami miatt kisétáltam a pálya mellé

Kép
Júliusban én is elutaztam Varsóba azzal a bizonyos Dreamlinerrel; kár, hogy ott nemigen tudtam 787-est fotózni, mert végig a másik pályát használták. Azért annak örülök, hogy néhány 737-400-ast sikerült fényképezni, néhány év múlva biztos sokat érnek majd ezek a képek

Kép
Augusztus végén én is ellátogattam Szliácsra, és élőben is láthattam a csodálatos Tu-154-est. Nem csak repülésrajongó szempontból jelentett sokat ez a találkozás, hiszen annak idején éppen ezzel a típussal repültem először

Kép
Ezekre a napokra a Nagytuskón kívül is jutott orosz téma, mivel Vlagyimir Vlagyimirovics ismét megtisztelt bennünket egy látogatással. Így láttam életemben először Tu-214-est is, rögtön hármat

Kép
Szeptember elején Pesten is sikerült A350-est fotózni, ezúton is köszönöm szépen a szervezést és a lehetőséget! És még a jp-re is felment, hihetetlen :D

Kép
Szeptember végére jutott még egy érdekesebb masina, persze ocsmány időben jött és ment, de azért megpróbáltam

Kép
Azt figyeltem meg az elmúlt években, hogy nálam kábé októberig tart a fotózós szezon, utána már üzemi hőmérséklet alá hűl a levegő odakint, meg nekem is megcsappan a kedvem. Erre a kis Szuhojra azért kimentem, szerintem méltó lezárása lett ennek az évnek, meg amúgy se volt róla fényképem eddig

Hát, ennyi. Lassan kezdődik a Himnusz a tévében, szóval tényleg véget ért 2017. Szerintem jó kis év volt, remélem, hogy a következő sem lesz rosszabb. Eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok mindenkinek!

2018.01.01. 20:28

Akkor jöjjenek az én képeim. Nem idősorrendben tenném fel a képeket, de remélem azért így is élvezhetőek lesznek.
Szép fények, klasszikus púpos és Cargolux, kérdem én kell ennél több?
Kép

Mondhatnánk, hogy hogyne kellene, hát tessék itt van egy még idősebb, még klasszikussabb:
Kép

Azért ő se szerénykedhet:
Kép

Ő még nem klasszikus, talán 40-50 év múlva, de azért csak először járt nálunk és persze,hogy szuper fényekben:
Kép

Mit ne mondjak, nem hittem voltam, hogy feljutok egyszer a toronyba, így ez volt talán az év legnagyobb szenzációja:
Kép
Kép

Egyszerűen gyöngyörű:
Kép

Nem sokkal az átfestés után beesett:
Kép

Valentin napi meglepetés:
Kép

Ez meg csak azért mert Emirates :D meg szép :D
Kép

2018.01.01. 20:31

Tomi, ez az utolsó Emirates nagyon állat lett!! :o

2018.01.01. 20:54

Na en is feldobok egy par fotót, noha sokat nem voltam spotterkedni, Ferihegyen meg plane nem jartam, csak amikor utaztam.

Ez a londoni keco ablakabol van, itt fordulnak ra a 27L/27R futopalyakra a gepek, neha egesz alacsonyan, ez is kozejuk tartozott. Alaposan meg kellett vagni, de megis tetszik a felhok meg a csik miatt is. :)

Kép

Egy szerencses talalkozo Madridban.
Kép

Egy kis 767..
Kép

Aztan egy 747..
Kép

Meg egy a felhok miatt. Biman 777
Kép

Ja de rajottem, hogy ev vegen azert kilatogattam Ferihegyre az uj fenykepezogeppel. A szog nem is a legtokeletesebb, de hat arrol nem a gep tehet. :D
Kép
Hozzászólás küldése