2016.12.03 LHBP PIC
11 hozzászólás
• Oldal: 2 / 2 • 1, 2
Re: 2016.12.03 LHBP PIC
catfan írta:lmg írta:szerintem kicsit lágyabb mint a másik adag, illetve ez lehet szerkesztési dolog, de kicsit ki lettek hipózva, nálam nagyon világosak.
Nem szerkesztési. A felső kettő olyan objektívvel készült, ami egészen más ligában játszik, mint egy utazózoom. Naná, hogy az utazózoom lágyabb…. A kihipózás az obi „bűne”, a színei fakóbbak, mint a drágább objektíveké. Az pedig, hogy ez a két kép világosabb, a régi vázammal készült képek jellegzetessége. A színei is teljesen mások, ha mindkét vázzal csinálok egy-egy képet ugyanarról a témáról, az EXIF nélkül megmondom, melyik melyikkel készült. Ebből a szempontból szerencsésebb lett volna, ha az új obit is az újabb vázon próbálom ki, de abban a viharos szélben nem akartam megkockáztatni a többszöri objektívcserét. Az ilyennek mindig megvan az a kockázata, hogy porszem(ek) kerül(nek) az érzékelőre, én meg éppen pár napja pucoltam meg az újabb váz érzékelőjét, nem akartam újrakezdeni.
így már érthető a különbség. szerintem ahogy a nevében is van utazózoom-nak tökéletes, egy városlátogatásnál nem jellemző, hogy ilyen szélben, 200km/h-val elsuhanó témát próbálsz lekövetni ha meg úgy alakul, hogy reptérre tévedsz, a 200mm használható ilyen célra is!
néha jól jött volna nekem is egy ilyen tartomány, a 15-85 mm nem rossz, de van mikor a 85 fölé kellene menni utazás során is...
11 hozzászólás
• Oldal: 2 / 2 • 1, 2