2016.11.12. 15:05
A hosszúra sikerült szünet után most már remélem lesz időm befejezni a beszámolót. Szóval München. Megmondom őszintén, Zürich után nekem München csalódás volt. Persze nem a forgalommal volt baj, inkább a kiszámíthatatlansággal. Zürichben, mivel egyértelmű a pályahasználat igy kiszámítható melyik gép hova fog érkezni illetve honnan indul. Ezzel szemben Münchenben a déli pályát lehet jobban fotózni, a forgalom jelentős része viszont az északi pályán mozog. Többé kevésbe érvényes az ami északról jön az északra megy, ami délről az a délre elv, azonban ez vagy bejön, vagy nem. Az amerikai gépek míg ott voltam kivétel nélkül az északi pályán mozogtak. Az ANA dettó és a Lufi heavyk is azt a pályát részesítették előnyben. Egy egész nap alatt egyetlen Lufi A346 bírt lejönni a déli pályára Sao Paoloból. Persze azért fotózni volt mit még így is.
Délután négy körül értünk Münchenbe. Szállásul a Holiday Inn Express hotelt választottuk Schwaig településen. A hotel a 26L pálya végső egyenese alatt terül el szóval nem kell messzire menni ha esetleg jön valami érdekesség.

Miután elfoglaltuk a szobát, kicsit kiugrottunk körülnézni, feltérképezni a repülőteret. 08-as irány volt aznap, elsőként a szpotterdombot kerestem meg.
Épp indult a Qatar A350

Majd az S7

Ezután mégnéztem a pálya elejét. Nem voltak már jók a fényviszonyok de azért kattintottam párat.

Nem egy szokványos 737

Két nappal később egy egész napot szántam a reptérre. Verőfényes napsütést jósoltak egész napra így napfekelte előtti indulással terveztem. Reggel az előrejelzés ellenére felhős ég fogadott de ha már felkeltem hát nekiindultam.
Még napfelkelte előtt érkezett az Etihad

A következő érkező a túra egyik fő célpontja volt

És ez lett volna másik, ha rendes festésben jön