Airpower16
12 hozzászólás
• Oldal: 1 / 2 • 1, 2
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
Airpower16
Egy rövid sztorival kezdeném: annó Kecskeméten voltam katona, így hamar megkedveltem a repülés "harcosabb" formáját, és az akkori Kecskeméti Repülőnapokon is rendszeres vendég voltam. Ehhez az is hozzátartozik, hogy "kopaszként" hétvégi kimenőt "sírtam ki magamnak" és a teljes hétvégét "civilként" néztem végig...
...de térjünk vissza az ausztriai repülőnapra.
Számomra nagyon kedves emlékekkel teli esemény, mivel 2013-ban hosszú idő után (és akkor új fényképezővel) ez volt az első nagy "légiparádé", amit megnéztem. A rendezvény 2016-ban is ingyenes volt, annyi változás történt a korábbihoz képest, hogy motozáson esett át mindenki, aki a reptér területére akart belépni (gondolom, ennek okát nem kell elmagyarázni).
A helyi fotós "kollégák" infói miatt igen korán érkeztem a helyszínre, hogy még a reggeli tömeg előtt ezt a két gépet mindenképp le tudjam fotózni ( bámészkodó bamba arcok nélkül ), mivel szombaton a repülésükre sajnos nem lehetett számítani.
Már a "show" kezdete is látványos volt, bár, sikerült "elbénáznom" mindkét fotót...
...de térjünk vissza az ausztriai repülőnapra.
Számomra nagyon kedves emlékekkel teli esemény, mivel 2013-ban hosszú idő után (és akkor új fényképezővel) ez volt az első nagy "légiparádé", amit megnéztem. A rendezvény 2016-ban is ingyenes volt, annyi változás történt a korábbihoz képest, hogy motozáson esett át mindenki, aki a reptér területére akart belépni (gondolom, ennek okát nem kell elmagyarázni).
A helyi fotós "kollégák" infói miatt igen korán érkeztem a helyszínre, hogy még a reggeli tömeg előtt ezt a két gépet mindenképp le tudjam fotózni ( bámészkodó bamba arcok nélkül ), mivel szombaton a repülésükre sajnos nem lehetett számítani.
Már a "show" kezdete is látványos volt, bár, sikerült "elbénáznom" mindkét fotót...
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
Re: Airpower16
Fokker D.VII
Belga F-16
PATRULLA AGUILA
Saab 29 Tunnan
Northrop F-5E Tiger II
Saab 35 Draken
De Havilland Vampire
Fouga CM.170 Magister
Saab 105OE
Historic Jet Formation, az előző 6 gép és 1 Eurofighter Typhoon közös programja
Corvus CA-41 Racer Besenyei Péterrel
PC-7 Team
Belga F-16
PATRULLA AGUILA
Saab 29 Tunnan
Northrop F-5E Tiger II
Saab 35 Draken
De Havilland Vampire
Fouga CM.170 Magister
Saab 105OE
Historic Jet Formation, az előző 6 gép és 1 Eurofighter Typhoon közös programja
Corvus CA-41 Racer Besenyei Péterrel
PC-7 Team
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
North American T-28B Trojan
Bristol 171 Sycamore
Belga Agusta A-109, miközben a betonon is volt érdekesség...
A Wingsuit-Slalom résztvevőit szállító Pilatus PC-6 Porter gépek egyike
Bell Cobra TAH-1F és a helyi TV
BLANIX-Team
Cseh Saab JAS 39 Gripen indul hazafelé, sajnos a délelőtti programján nem sikerült "értékelhető" képet készíteni róla a levegőben álló füst miatt...
Pilatus PC-7 Turbo
Bristol 171 Sycamore
Belga Agusta A-109, miközben a betonon is volt érdekesség...
A Wingsuit-Slalom résztvevőit szállító Pilatus PC-6 Porter gépek egyike
Bell Cobra TAH-1F és a helyi TV
BLANIX-Team
Cseh Saab JAS 39 Gripen indul hazafelé, sajnos a délelőtti programján nem sikerült "értékelhető" képet készíteni róla a levegőben álló füst miatt...
Pilatus PC-7 Turbo
- futar955
- Bronze Circle
Szuper képek!!! (Köszönet a megosztásért!!)
Off:
Ha és amennyiben vannak még a tarsolyodban ilyen kincsek, légyszives ne habozz, s tedd föl Őket!
A szívgyógyszerről majd mi magunk gondoskodunk!
On:
Off:
Ha és amennyiben vannak még a tarsolyodban ilyen kincsek, légyszives ne habozz, s tedd föl Őket!
On:
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
futar955 írta:Szuper képek!!! (Köszönet a megosztásért!!)
Off:
On:
Még vannak, de nem értem a képek végére, a napokban jön a folytatás.
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
Egy hosszabb, összefüggő program következett, mégpedig az osztrák légierő bemutatói, melynek első része a helikopterekről szólt...
...amit egy szimulált elfogás követett...
...majd végül két Eurofighter Typhoon programját láthattuk.
North American B-25J Mitchell, F4U-4 Corsair, Alpha Jet (és Lockheed P-38L Lightning, erről egyenlőre nem találtam képet, később pótolom, ha előkerül) formációs repülése, ami számomra a levegőben fotózhatatlan volt
...amit egy szimulált elfogás követett...
...majd végül két Eurofighter Typhoon programját láthattuk.
North American B-25J Mitchell, F4U-4 Corsair, Alpha Jet (és Lockheed P-38L Lightning, erről egyenlőre nem találtam képet, később pótolom, ha előkerül) formációs repülése, ami számomra a levegőben fotózhatatlan volt
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
airdaniel írta:Nagyon jó képek, örülök, hogy közkinccsé tetted!!!!
Köszönöm, folyt.köv.
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
PATROUILLE DE FRANCE
Lengyel Mikojan-Gurewitsch MiG-29, ami nagy kedvencem, így több képet kaptok róla
Hawker Sea Fury
Francia Dassault Rafale
Olasz Alenia C-27J Spartan, számomra a nap fénypontja, mivel korábban csak videókban láttam, mire is képes ez a gép...
Messerschmitt Me-262
FRECCE TRICOLORI, akiket talán senkinek nem kell bemutatni, viszont érdemes megjegyezni, hogy a kommentálás "olaszos német" nyelven történt, amitől röhögőgörcsöt kaptunk
Lengyel Mikojan-Gurewitsch MiG-29, ami nagy kedvencem, így több képet kaptok róla
Hawker Sea Fury
Francia Dassault Rafale
Olasz Alenia C-27J Spartan, számomra a nap fénypontja, mivel korábban csak videókban láttam, mire is képes ez a gép...
Messerschmitt Me-262
FRECCE TRICOLORI, akiket talán senkinek nem kell bemutatni, viszont érdemes megjegyezni, hogy a kommentálás "olaszos német" nyelven történt, amitől röhögőgörcsöt kaptunk
- GABOR-WINDvisual
- Silver Circle
Svéd Saab 37 Viggen
Spanyol McDonnell Douglas F/A-18 Hornet
Horvát KRILA OLUJE/WINGS OF STORM
Cseh Mil Mi-35 Hind
Szlovák Aero L -39 Albatros zárta a szombati programot...
Indulás előtt még készült pár kép, így a NATO B707-t szebb fényekben is sikerült lefotóznom, mellette a Schwechaton is mindig felbukkanó rendőrségi Eurocopter, és kis érdekesség még a Diamond „harci kiképző gépe”.
A következő Airpower-el kapcsolatos tervem az, hogy több napot szeretnék a helyszínen lenni, mivel a két nap programja sosem azonos, valamint a kiállított gépeket érkezéskor lenne jó „elkapni”…
Spanyol McDonnell Douglas F/A-18 Hornet
Horvát KRILA OLUJE/WINGS OF STORM
Cseh Mil Mi-35 Hind
Szlovák Aero L -39 Albatros zárta a szombati programot...
Indulás előtt még készült pár kép, így a NATO B707-t szebb fényekben is sikerült lefotóznom, mellette a Schwechaton is mindig felbukkanó rendőrségi Eurocopter, és kis érdekesség még a Diamond „harci kiképző gépe”.
A következő Airpower-el kapcsolatos tervem az, hogy több napot szeretnék a helyszínen lenni, mivel a két nap programja sosem azonos, valamint a kiállított gépeket érkezéskor lenne jó „elkapni”…
12 hozzászólás
• Oldal: 1 / 2 • 1, 2