2017.05.27 LHSN PIC
6 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
- czejczej
- Silver Circle
2017.05.27 LHSN PIC
Május 27.-én a szolnoki bázison Helikopteres találkozó és családi napot tartottak. E alkalomból egy kedves bent szolgáló ismerősöm bevitt a bázisra fotózni és mivel ő az egyik tornyos így nem lehetett kérdéses, hogy honnan készülhetnek majd a képek Egyetlen szépség hibája az egésznek, hogy a torony a nap jó részében ellenfényes így megpróbáltam a legtöbbet kihozni a helyzetből. A bázison ki volt állítva több helikopter valamint vadászgép is de nem vagyok jó statik képekben így azon a soron inkább csak nézelődtem és tátottam a számat A bemutató egy része elmaradt az erős szél miatt, de így is szerintem egy tartalmas kis program lesz összeállítva Mivel a torony elég távol van így találnom kell egy opciót arra, hogy legyen egy nagyobb obim erre a napra így ezúton is köszönöm Zbronkó Tominak a kölcsön 100-400-at
Még a nap első részében a programok előtt a G-DELF érkezett a reptérre, őt még a gurulóútról lőttem meg
Aztán szépen felballagtunk a célterületre végül egyedüli fotósként kerültem ide, nem tudom, hogy véletlen, vagy senki nem akart innen fotózni de még a MH több fotósa is aki ott volt a helyszínen inkább lentről fotózott.
A bemutatók a 33-as Gripen repülésével kezdődött, ő valahogy nem merészkedett túl közel
A pár perces bemutatóból ez a kedvenc képem
folyt. köv.
Még a nap első részében a programok előtt a G-DELF érkezett a reptérre, őt még a gurulóútról lőttem meg
Aztán szépen felballagtunk a célterületre végül egyedüli fotósként kerültem ide, nem tudom, hogy véletlen, vagy senki nem akart innen fotózni de még a MH több fotósa is aki ott volt a helyszínen inkább lentről fotózott.
A bemutatók a 33-as Gripen repülésével kezdődött, ő valahogy nem merészkedett túl közel
A pár perces bemutatóból ez a kedvenc képem
folyt. köv.
- czejczej
- Silver Circle
Re: 2017.05.27 LHSN PIC
A Gripen bemutató után következett az amire már hosszú évek óta vártam egy magyar An-26-ost a levegőben látni földön már jó párszor láttam és egy jó barátomnak köszönhetően többször körbe nézhettem belül is de a repülés mindig kimaradt
Mindenki azt várta, hogy majd a Gripenhez hasonlóan repül majd be a reptér fölé, de nem, szépen alacsonyan a torony takarásában közeledett, amit lent a gurulóútnál nem lehetett észrevenni, de fentről a torony teraszáról tisztán lehetett már látni
Az a csodálatos hang amivel elrepült az egyszerűen beleégett az emlékeimbe
Ennek a képnek mondhatni még dokumentációs jellege sincsen minőségileg de nekem bejött ahogy a madár raj egy látómezőbe került az Ancsával
Aztán jött amitől mindenki szava elakadt mindössze pár méterre a pálya felett áthúzott a nagyérdemű előtt a tornyos ismerős akivel fentről figyeltük az eseményeket mondta, hogy a 14 év szolgálata alatt ő ilyet még nem látott!
Aztán következett egy touch and go amit egy kicsit túl koraira mértek szerintem és már jó hamar a futók vissza is voltak húzva
Ezután egy szárny billegtetéssel búcsút intett ez a szépség és elindult haza Kecsóra
folyt. köv.
Mindenki azt várta, hogy majd a Gripenhez hasonlóan repül majd be a reptér fölé, de nem, szépen alacsonyan a torony takarásában közeledett, amit lent a gurulóútnál nem lehetett észrevenni, de fentről a torony teraszáról tisztán lehetett már látni
Az a csodálatos hang amivel elrepült az egyszerűen beleégett az emlékeimbe
Ennek a képnek mondhatni még dokumentációs jellege sincsen minőségileg de nekem bejött ahogy a madár raj egy látómezőbe került az Ancsával
Aztán jött amitől mindenki szava elakadt mindössze pár méterre a pálya felett áthúzott a nagyérdemű előtt a tornyos ismerős akivel fentről figyeltük az eseményeket mondta, hogy a 14 év szolgálata alatt ő ilyet még nem látott!
Aztán következett egy touch and go amit egy kicsit túl koraira mértek szerintem és már jó hamar a futók vissza is voltak húzva
Ezután egy szárny billegtetéssel búcsút intett ez a szépség és elindult haza Kecsóra
folyt. köv.
- RimoRoli
- Adminisztrátor
Thx a kepeket!
- czejczej
- Silver Circle
RimoRoli írta:Thx a kepeket!
Nincs mit Roló!
A 2 gyors madárka után végre következett a helyi "lakosok" bemutatója kezdésként ők áthúztak a pálya felett
Tandemkopter
Nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem tetszik ez a kicsike
A nagy testvér figyel
folyt. köv.
- czejczej
- Silver Circle
Ezután következett egy kis harci bemutató, a pontos megnevezéseket nem tudom, de lényegében az volt, hogy jöttek, katonákat pakoltak ki majd lövöldöztek egy picit aztán be lett mindenki gyűjtve
Első alkalom volt hogy valaha is köteles kiszállítást láttam
Érkezik a kiemelés
Beszállás!!
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele de nekem tetszik ez a kis dög
Majd a bemutatók egy vízkosaras repüléssel fejeződtek be ahol nagyjából 1500 liter vizet szórtak a mezőre
Ezzel a repülő program be is fejeződött a napra, már csak egy jó kis honvédségi babgulyás volt aztán mindenki irány haza köszi a figyelmet!
Első alkalom volt hogy valaha is köteles kiszállítást láttam
Érkezik a kiemelés
Beszállás!!
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele de nekem tetszik ez a kis dög
Majd a bemutatók egy vízkosaras repüléssel fejeződtek be ahol nagyjából 1500 liter vizet szórtak a mezőre
Ezzel a repülő program be is fejeződött a napra, már csak egy jó kis honvédségi babgulyás volt aztán mindenki irány haza köszi a figyelmet!
- Balint0425
- Silver Circle
Köszi a megosztást! Ez a kis Zlin tényleg egész pofásra sikeredett.
6 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1