
A Magyar Konyha magazin meghívására Budapestre érkezett a spanyol gasztronómia két kiemelkedő alakja Roser Torras, a baszk Gastronomika koferencia elnöke és Xavier Agullo az El mundo napilap gasztronómiai rovatvezetője.
A két szakújságíró részt vesz az 50 legjobb éttermet kiválasztó londoni zsűriben. Budapesten több értemet fognak meglátogatni, így például a Michelin-csillagos Onyx, a Borkonyha és a Costes konyhája is a listán van. Utazásuk célja a magyar konyha, és a magyar ízek megismerése.
Továbbá lehetséges, hogy Magyarország részt vehet a Gastronomika konferencián, ami jelenleg a legismertebb nemzetközi gasztronómiai konferencia, így lehetőség nyílik arra, hogy a magyar ízeket egy színvonalas konferncián mutathassuk be.
San Sebastianban többek között díszvendég volt Franciaország, az Egyesült Államok, Japán, London , Az északi államok, együtt szerepelt a programban Peru, Chile és Brazília, tavaly pedig Szingapúr és Hong Kong volt a díszvendég. A négynapos konferencia az adott ország vagy város konyhájáról, gasztronómiai hagyományairól szól, az adott ország séfjei tartanak főzőbemutatókat.
A gasztroguruk értékeléseivel jelentkezünk a napokban.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS