• Légiközlekedés
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
Traveler Circle
  • Légiközlekedés
    • Budapest Airport: Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál
    • HungaroControl: több mint egymillió repülőgépet kezeltek 2019-ben
    • Wizz Air A320
      Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air
    • Wizz Air
      Zaporizzsjába indít járatokat a Wizz Air Budapestről
    • Wizz Air
      Átvette utolsó A321ceo repülőgépét a Wizz Air
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • dubajba vásárlás
      Utazz Dubajba és töltsd vásárlással és szórakozással a vakációt
    • emirates akció ősz
      Akciós ázsiai úti célok az őszre
    • flixbus
      Májusi retúrjegyek a tengerpartra kevesebb mint 6500 forintért
    • tavak
      5 gyönyörű tó Európában, ahová feltétlenül el kell látogatnod
    • 11 új útvonal a Wizz Airtől, ebből egy Budapestről
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
  • Facebook

  • Twitter

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Gasztroutazás

Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten és Szegeden is

Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten és Szegeden is
Traveler Circle
2016-11-18

Első alkalommal rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet; a november 21. és 27. között 105 országban 1300 eseményt felvonultató kezdeményezés magyarországi programjainak Budapest és Szeged ad otthont – adta hírül az MTI.

A nagyszabású eseménysorozat célja az olasz borászati és gasztronómiai kiválóságok és minőségi élelmiszerek bemutatása a világszerte jelenlévő olasz intézmények, séfek, minőségi olasz éttermek, az Olasz Gasztronómiai Akadémia, táplálkozástudományi szakértők részvételével – mondta el a világhét pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Pierluigi Simonetti, Olaszország budapesti nagykövetségének tanácsosa.

Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet megbízott igazgatója hozzátette: Magyarországon is gazdag, főzőbemutatókat és kóstolókat, ágazati vállalkozói találkozókat, konferenciákat, gasztronómiával kapcsolatos filmek és dokumentumfilmek vetítését magában foglaló program kíséri a kezdeményezést.

Alberto Tibaldi, az Olasz Gasztronómiai Akadémia budapesti képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az olasz konyha nem homogén egység, inkább a sokszor igen különböző jellegű regionális konyhák összessége.

Az olasz gasztronómia magyarországi helyzetéről szólva a szakember elmondta: az utóbbi években a magyarországi olasz éttermek rendkívül sokat fejlődtek. Eközben a magyar közönség is egyre jobban és mélyebben megismeri az olasz termékeket és gasztronómiát, ezzel összefüggésben csökkenőben van az “álolasz” vendéglátóhelyek száma – számolt be.

Ferdinando Martignago, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke hozzátette: a kamara évente ellenőrzi a valódi olasz élelmiszereket felhasználó éttermeket, melyek számára kiadja az Ospitalita italiana minősítést.

Marco Bulf kiemelte az Olasz Kultúrintézet november 24-i programját, melynek során olasz gasztronómiai szakértők és budapesti olasz éttermek tulajdonosai tartanak előadást, majd olasz bor- és élelmiszeripari cégek vezetői találkoznak jelenlegi és jövőbeli magyar partnereikkel.

Az Olasz Gasztronómia Hete megszervezésének szempontjai:

• A hagyomány, a kézművesség és az innováció értékének kiemelése, amelynek legkiválóbb közvetítői a séfek és a sommelier-k;
• a vidék, valamint a gasztronómiai és borutak promóciója, idegenforgalmi célzattal is;
• a minőségi olasz vendéglátás bemutatása;
• a mediterrán diéta táplálkozási modelljének népszerűsítése;
• olasz borászati és gasztronómiai képzések ismertetése;
• az olasz mezőgazdasági-élelmiszeripari és szőlészet-borászati termékek reklámozása népszerűsítése, különös tekintettel az eredetvédelmi rendszerek által elismert termékekre;
• a gasztronómia társadalmi-kulturális vetületének, mint a népek közötti párbeszéd és egymás kölcsönös megismerése, a társadalmi inklúzió és az táplálkozással kapcsolatos iskolai nevelés eszközének bemutatása.

November 26-án a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara Az olasz földektől a magyar asztalokig címmel rendez egész napos programsorozatot az Olasz Kultúrintézetben. A világhét részletes magyarországi programja a www.ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/it/ambasciata/news/dall_ambasciata/2016/11/prima-settimana-della-cucina-italiana.html honlapon érhető el.

Megosztás:

  • Kattints ide a Twitter-en való megosztáshoz(Új ablakban nyílik meg)
  • Facebookon való megosztáshoz kattintás ide.(Új ablakban nyílik meg)

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó címkékborBudapestgasztrogasztronómiakultúramagyarolaszszegedtcvilághét
Gasztroutazás
2016-11-18
Traveler Circle @travelercircle

Kapcsolódó címkékborBudapestgasztrogasztronómiakultúramagyarolaszszegedtcvilághét

Még több Gasztroutazás

The Selection

Egyél egy évig ingyen Budapest új BBQ éttermében

Traveler Circle2018-04-06
Tovább

Mindenki megőrül a kék borért, mi is megkóstoltuk!

Laki Vivien2017-11-08
Tovább
Lufthansa Beer Map

Budapesti söröző is felkerült a Lufthansa sörtérképére

Traveler Circle2017-10-31
Tovább

Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai Héten

Traveler Circle2017-10-06
Tovább

A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban

Tóth Máté Bence2017-07-05
Tovább

Gasztrosokk sushi tekerés közben

Palotás Zsuzsi2017-04-27
Tovább
Görgessen a továbbiakért
Tap

Hirdetés

Traveler Circle

Repülési és utazási magazin - Hírek, vélemények, ajánlók, beszámolók a repülés és utazás köréből | Minden, ami repülés, utazás és gasztroutazás.

Copyright © 2015-2018 Traveler Circle.

Édes Napok beszámoló 2. rész
Gasztrosokk sushi tekerés közben