
Mint ahogy azt korábban írtuk, idén is megrendezték a torkos csütörtököt, amellyel kezdetét vette a Magyar Turizmus Zrt. Gasztroélémények éve 2016 programsorozata. Az esemény nagy sikerrel zárult. A néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz idén több mint 600 étterem csatlakozott, ahol február 11-én fél áron lehetett fogyasztani – jelentették be a szervezők képviselői sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. A torkos csütörtökre február 9-ig jelentkezhettek a vendéglátóhelyek.
A magyar turizmus 2015-ben rekordévet zárt, minden várakozást felülmúlva. A vendégek száma 7,4, a vendégéjszakák 5,4 százalékos növekedést mutattak. A turizmus növekedésével a gasztronómia is növekszik, de törekedni kell arra, hogy a belföldi turizmus, illetve az étterembe járás is növekedjen. Az étterembe járás, a gasztronómia és az új ízek kipróbálásának népszerűsítésére létrehozott torkos csütörtökkel kezdetét vette a Gasztroélmények éve 2016. A magyar gasztronómia akkor lehet nemzetközileg is sikeres, ha belföldön is van kereslet a minőségi szolgáltatásokra, az akció ezt célozta meg.
Forrás MTI
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS