2025.11.05. LOWW PIC - Condor 757 Búcsú

Golden Circle

2025.11.05. LOWW PIC - Condor 757 Búcsú

HozzászólásSzerző: Tushka154 » 2026.03.05. 21:38

Kiugrottam egy villámtúra a sógorokhoz, hogy "személyesen" búcsúzhassak el ettől az ikonikus típustól.
Szinte az utolsó pillanatig lutri volt, hogy a megmaradt piros csíkost, vagy a szívecskést küldik el - igazából bármelyiknek örültem volna, mert míg utóbbiról Frankfurtban nem sikerült igazán jót alkotni (bár egy kép azért felfért JetPhotos-ra), előbbiről viszont semmilyen fotóm nem volt.

Mivel aznapra szép időt és több érdekességet is jósolt az időjárás-előrejelzés / a radar, úgy döntöttem nekivágok.
Tervezetten napkete körül érkeztem meg a 16-os pálya reggeli oldalához.

Az első speckóra nem kellett sokat várni, gyönyörű arany fényekben, másodpercekkel a nap a horizonton ülő szmötyiből való kibukkanása után:
Kép
VT-ALN
Air India ("Celebrating India" titles)
Boeing 777-337(ER)

Az Air Incheon 2025. augusztus 1-jén hivatalosan is átvette és Air Zeta névre keresztelte az Asiana Airlines teherfuvarozási üzletágát:
Kép
HL7421
AirZeta
Boeing 747-48E(BDSF)

Ezek után áthelyezkedtem a 11-es pályához - ahogy vártam a gépet, ez a forgószárnyas függeszkedett a mező fölött:
Kép
OE-BXG
Flugpolizei
Eurocopter EC135 P2+ (EC135 P2i)

Egy zsebinfarktus lábon való kihordása után megkönnyebbülve lélegezhettem fel, hogy ezúttal megúsztam a bécsi átkot:
Kép Kép
D-ABOM
Condor ("Red Passion" livery)
Boeing 757-330

Mivel az indulásáig volt idő bőven, vaciláltam, hogy azonnal, vagy csak az Emirates várható érkezés után vándoroljak át a 16-os pályához.
Mivel az arab több mint egyórás késésben volt, nem volt egyértelmű, hova hozzák. Több helyi szpottert megkérdeztem, mindannyian 16-ra tippeltek, úgyhogy nem is maradtam.

Szerencsére bejöttek a tippek, úgyhogy duplán szerencsém volt:
Kép
A6-EET
Emirates ("Emirates Courier Express" livery)
Airbus A380-861

Ha már ott voltam, megvártam az indulókat is...:
Kép Kép
Kép Kép
D-ABOM | A6-EET
Condor ("Red Passion" livery) | Emirates ("Emirates Courier Express" livery)
Boeing 757-330 | Airbus A380-861

...valamint ezt a kisebb speckót:
Kép
9H-EXQ
Eurowings Europe Malta ("Steiermark" titles, operating for Eurowings)
Airbus A319-132

Vissza: Külföldi repülőtereken készült fotók és videók