Róma 2015 BUD-FCO-BUD
9 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
- Kic
- Silver Circle
Róma 2015 BUD-FCO-BUD
Sziasztok!
Születés és névnapomra kaptam feleségemtől ezt a pár napos római utat. Október 20-án indultunk, szakadt az eső. De Rómára kedvező időjárást jósoltak, így bizakodva vágtunk az útnak.
A beszállás előtt készítettem pár képet Ferihegyen.
Induló Eurowings
Kedd délelőtt 10:15-kor indultunk Budapestről a W62339-es járattal Rómába. Emelkedés után már a napsütésben repültünk, előre bízva a ránk váró római kellemes időjárásról.
1 óra 20 perces repülő után érkeztünk meg a Fiumicino reptér 16 bal pályájára és gurultunk a 2-es Terminál D6-os utashídjához.
Guruló Lufi
Mivel én még nem voltam Rómában, ezért három teljes és két fél napba próbáltuk belesűríteni a megtekintendő látványosságokat. Majd egy maratonnyi kilómétert gyalogoltunk le a pár nap alatt. Volt ahol több időt, volt ahol kicsit sietve néztük meg az ókori romokat, a Bazilikákat és az egyéb épületeket.
Ízelítőül csak pár képpel untatnálak titeket:
Szent Péter Bazilika
Szent Péter tér szökőkútja este
Stikában készített kép a Sixtus Kápolnában
Vatikáni Múzeum híres csigavonalú rámpája
Angyalvár
Colosseum
Forum Romanum
A helyi repülőerő egyik képviselője
Sikerült megmásznunk a Szent Péter Bazilika kupolájának 551 lépcsőjét
Hazautazásunk napján hamarabb mentünk ki a reptérre, bízva abban, hogy tudok pár képet készíteni. Mivel átépítés folyik a terminálépületeknél ezért csak belülről tudtam képet készíteni. A 1-es és a 2-es terminál között találtam egy nemrég cserélt ablakot. Aránylag még tiszta volt a többihez képest.
Easyjet érkezőben
Alitalia
Germanwings kitoláskor
Érkező Skyteam-es Air France
Easyjet "Love Napoli" livery
Becsekkolás után mindenki meglepetésére buszozáshoz invítáltak minket.
Innen lőttem ezt a képet:
Airbus-ok
A busz viszont nem a kettes terminál közelébe szállított minket, hanem átvitt a teljes repülőtér másik oldalára, a 3-as és az 5-ös terminál közé.
Felszállás után egy balfordulóval vettük az irányt Budapest felé a W62340-es járattal.
Elénktárult a rómához közeli tengerpart
Visszanézve a reptér tárult a szemünk elé
Először voltam Rómában, ami engem nagyon megfogott, így biztos hogy vissza fogok térni. Megpróbálok egy másik légitársasággal repülni, amiről szintén tervezek beszámolót készíteni.
Remélem tetszett a beszámolóm és tetszenek a képek és elnézést a képek minőségéért.
Születés és névnapomra kaptam feleségemtől ezt a pár napos római utat. Október 20-án indultunk, szakadt az eső. De Rómára kedvező időjárást jósoltak, így bizakodva vágtunk az útnak.
A beszállás előtt készítettem pár képet Ferihegyen.
Induló Eurowings
Kedd délelőtt 10:15-kor indultunk Budapestről a W62339-es járattal Rómába. Emelkedés után már a napsütésben repültünk, előre bízva a ránk váró római kellemes időjárásról.
1 óra 20 perces repülő után érkeztünk meg a Fiumicino reptér 16 bal pályájára és gurultunk a 2-es Terminál D6-os utashídjához.
Guruló Lufi
Mivel én még nem voltam Rómában, ezért három teljes és két fél napba próbáltuk belesűríteni a megtekintendő látványosságokat. Majd egy maratonnyi kilómétert gyalogoltunk le a pár nap alatt. Volt ahol több időt, volt ahol kicsit sietve néztük meg az ókori romokat, a Bazilikákat és az egyéb épületeket.
Ízelítőül csak pár képpel untatnálak titeket:
Szent Péter Bazilika
Szent Péter tér szökőkútja este
Stikában készített kép a Sixtus Kápolnában
Vatikáni Múzeum híres csigavonalú rámpája
Angyalvár
Colosseum
Forum Romanum
A helyi repülőerő egyik képviselője
Sikerült megmásznunk a Szent Péter Bazilika kupolájának 551 lépcsőjét
Hazautazásunk napján hamarabb mentünk ki a reptérre, bízva abban, hogy tudok pár képet készíteni. Mivel átépítés folyik a terminálépületeknél ezért csak belülről tudtam képet készíteni. A 1-es és a 2-es terminál között találtam egy nemrég cserélt ablakot. Aránylag még tiszta volt a többihez képest.
Easyjet érkezőben
Alitalia
Germanwings kitoláskor
Érkező Skyteam-es Air France
Easyjet "Love Napoli" livery
Becsekkolás után mindenki meglepetésére buszozáshoz invítáltak minket.
Innen lőttem ezt a képet:
Airbus-ok
A busz viszont nem a kettes terminál közelébe szállított minket, hanem átvitt a teljes repülőtér másik oldalára, a 3-as és az 5-ös terminál közé.
Felszállás után egy balfordulóval vettük az irányt Budapest felé a W62340-es járattal.
Elénktárult a rómához közeli tengerpart
Visszanézve a reptér tárult a szemünk elé
Először voltam Rómában, ami engem nagyon megfogott, így biztos hogy vissza fogok térni. Megpróbálok egy másik légitársasággal repülni, amiről szintén tervezek beszámolót készíteni.
Remélem tetszett a beszámolóm és tetszenek a képek és elnézést a képek minőségéért.
- VargaBence
- Bronze Circle
Re: Róma 2015 BUD-FCO-BUD
Zsír, Karesz, én is szeretem Rómát, anno mi is Wizzel voltunk ott, lánykérés céljából!!
Holnap majd megmutatom a gyereknek is a képeket, biztos tetszeni fog neki a "Dzsömenszvissz", az "Atiája" meg az "Ízidzset jégi festés"
Holnap majd megmutatom a gyereknek is a képeket, biztos tetszeni fog neki a "Dzsömenszvissz", az "Atiája" meg az "Ízidzset jégi festés"
- RimoRoli
- Adminisztrátor
Na! Én meg csak most találtam rá erre a beszámolóra!
Esetleg van valami tuti tipp szállásra?
Termini (pályaudvar) közelében 3*-os szállodák reggelivel elég megfizethetők. Legalábbis az volt.
- habigyuri
- Silver Circle
RimoRoli írta:Na! Én meg csak most találtam rá erre a beszámolóra!
Martino Ai Monti
A Termini és a Colosseum között (Via Domenicino 4 asszem a pontos cím). Egy nagyon jófej kínai társaság csinálja.
Ár/teljesítmény arányban szerintem brutál jók.
- Kic
- Silver Circle
Mi itt voltunk, mikor a beszámoló készült:
http://vatican-suites.com/
Jó ár, közel (kb. 15 perc) a Szent Péter térhez.
Ajánlom tiszta szívvel
http://vatican-suites.com/
Jó ár, közel (kb. 15 perc) a Szent Péter térhez.
Ajánlom tiszta szívvel
- RimoRoli
- Adminisztrátor
KÖszi mindenkinek!
Karesz, vmiért azt írja a booking.com, hogy ideiglenesen nem elérhető ez a szálloda, de majd megnézem máshol is.
Karesz, vmiért azt írja a booking.com, hogy ideiglenesen nem elérhető ez a szálloda, de majd megnézem máshol is.
- Kic
- Silver Circle
Roli!
Valószínüleg az általad keresett időpontra már nincs szabad szállás.
Más időpontra pl. decemberre lehet foglalni, én találtam szabad helyet.
Valószínüleg az általad keresett időpontra már nincs szabad szállás.
Más időpontra pl. decemberre lehet foglalni, én találtam szabad helyet.
- RimoRoli
- Adminisztrátor
Köszi! Igen, valóban.
9 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1