2017.05.27 LHSN PIC

Silver Circle

2017.05.27 LHSN PIC

HozzászólásSzerző: czejczej » 2017.05.29. 21:01

Május 27.-én a szolnoki bázison Helikopteres találkozó és családi napot tartottak. E alkalomból egy kedves bent szolgáló ismerősöm bevitt a bázisra fotózni és mivel ő az egyik tornyos így nem lehetett kérdéses, hogy honnan készülhetnek majd a képek :) Egyetlen szépség hibája az egésznek, hogy a torony a nap jó részében ellenfényes :) így megpróbáltam a legtöbbet kihozni a helyzetből. A bázison ki volt állítva több helikopter valamint vadászgép is de nem vagyok jó statik képekben így azon a soron inkább csak nézelődtem és tátottam a számat :) A bemutató egy része elmaradt az erős szél miatt, de így is szerintem egy tartalmas kis program lesz összeállítva :) Mivel a torony elég távol van így találnom kell egy opciót arra, hogy legyen egy nagyobb obim erre a napra így ezúton is köszönöm Zbronkó Tominak a kölcsön 100-400-at :)

Még a nap első részében a programok előtt a G-DELF érkezett a reptérre, őt még a gurulóútról lőttem meg :)

Kép

Kép

Kép

Aztán szépen felballagtunk a célterületre :) végül egyedüli fotósként kerültem ide, nem tudom, hogy véletlen, vagy senki nem akart innen fotózni de még a MH több fotósa is aki ott volt a helyszínen inkább lentről fotózott.

Kép

A bemutatók a 33-as Gripen repülésével kezdődött, ő valahogy nem merészkedett túl közel :D

Kép

Kép

Kép

Kép

A pár perces bemutatóból ez a kedvenc képem :)

Kép

Kép

Kép

folyt. köv. ;)

Silver Circle

Re: 2017.05.27 LHSN PIC

HozzászólásSzerző: czejczej » 2017.05.30. 21:00

A Gripen bemutató után következett az amire már hosszú évek óta vártam :) egy magyar An-26-ost a levegőben látni :) földön már jó párszor láttam és egy jó barátomnak köszönhetően többször körbe nézhettem belül is de a repülés mindig kimaradt :( :)

Mindenki azt várta, hogy majd a Gripenhez hasonlóan repül majd be a reptér fölé, de nem, szépen alacsonyan a torony takarásában közeledett, amit lent a gurulóútnál nem lehetett észrevenni, de fentről a torony teraszáról tisztán lehetett már látni :)

Kép

Az a csodálatos hang amivel elrepült az egyszerűen beleégett az emlékeimbe :)

Kép

Kép

Kép

Ennek a képnek mondhatni még dokumentációs jellege sincsen minőségileg :) de nekem bejött ahogy a madár raj egy látómezőbe került az Ancsával :)

Kép

Aztán jött amitől mindenki szava elakadt :o mindössze pár méterre a pálya felett áthúzott a nagyérdemű előtt :) a tornyos ismerős akivel fentről figyeltük az eseményeket mondta, hogy a 14 év szolgálata alatt ő ilyet még nem látott! :o

Kép

Kép

Aztán következett egy touch and go amit egy kicsit túl koraira mértek szerintem és már jó hamar a futók vissza is voltak húzva

Kép

Kép

Ezután egy szárny billegtetéssel búcsút intett ez a szépség és elindult haza Kecsóra :)

Kép

folyt. köv. :)

Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: RimoRoli » 2017.05.31. 00:37

Thx a kepeket!

Silver Circle

HozzászólásSzerző: czejczej » 2017.05.31. 19:53

RimoRoli írta:Thx a kepeket!

Nincs mit Roló! :)

A 2 gyors madárka után végre következett a helyi "lakosok" bemutatója :) kezdésként ők áthúztak a pálya felett :)

Kép

Tandemkopter :)

Kép

Kép

Nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem tetszik ez a kicsike :)

Kép

Kép

A nagy testvér figyel :)

Kép

Kép

folyt. köv. :)

Silver Circle

HozzászólásSzerző: czejczej » 2017.06.02. 15:37

Ezután következett egy kis harci bemutató, a pontos megnevezéseket nem tudom, de lényegében az volt, hogy jöttek, katonákat pakoltak ki majd lövöldöztek egy picit aztán be lett mindenki gyűjtve :)

Kép

Első alkalom volt hogy valaha is köteles kiszállítást láttam :)

Kép

Érkezik a kiemelés

Kép

Beszállás!!

Kép

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele de nekem tetszik ez a kis dög :)

Kép

Kép

Kép

Majd a bemutatók egy vízkosaras repüléssel fejeződtek be ahol nagyjából 1500 liter vizet szórtak a mezőre :)

Kép

Kép

Kép

Ezzel a repülő program be is fejeződött a napra, már csak egy jó kis honvédségi babgulyás volt aztán mindenki irány haza :) köszi a figyelmet! :)

Silver Circle

HozzászólásSzerző: Balint0425 » 2017.06.04. 12:16

Köszi a megosztást! Ez a kis Zlin tényleg egész pofásra sikeredett.

Vissza: Napi fotók és videók