• Légiközlekedés
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
Traveler Circle
  • Légiközlekedés
    • Budapest Airport: Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál
    • HungaroControl: több mint egymillió repülőgépet kezeltek 2019-ben
    • Wizz Air A320
      Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air
    • Wizz Air
      Zaporizzsjába indít járatokat a Wizz Air Budapestről
    • Wizz Air
      Átvette utolsó A321ceo repülőgépét a Wizz Air
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • dubajba vásárlás
      Utazz Dubajba és töltsd vásárlással és szórakozással a vakációt
    • emirates akció ősz
      Akciós ázsiai úti célok az őszre
    • flixbus
      Májusi retúrjegyek a tengerpartra kevesebb mint 6500 forintért
    • tavak
      5 gyönyörű tó Európában, ahová feltétlenül el kell látogatnod
    • 11 új útvonal a Wizz Airtől, ebből egy Budapestről
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
  • Facebook

  • Twitter

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Gasztroutazás

Beszámoló az Édes Napokról 1. rész

Beszámoló az Édes Napokról 1. rész
Simon Krisztina
2016-09-17

A nagysikerű Édes Napok fesztivált Budapesten a megszokottól eltérően ezúttal a Bazilika előtti  Szent István téren rendezték meg. A változások azonban nem csak a helyszínt érintették. A rendezvényt ezúttal bárki ingyen látogathatja. Így amit máskor a belépő árára kellett költenünk, abból most vidámon kóstolgathatunk.

chocoMe

Bizonyára sokak számára ismerősek a chocoMe táblás csokoládéi, amik társaikkal szemben nem elrejtik az őket ízesítő finomságokat, hanem büszkén viselik őket. De mitől tűnnek mégis szinte frissnek, ha már megmunkálták őket? A válasz a legmodernebb tartósítási technika, a liofilizálás. A folyamat lényege, hogy a lefagyasztott gyümölcsökből kivonják a nedvességet, így megmarad a formájuk, és a színük sem lesz fakó, mint például egy aszalt gyümölcsnek. Az már csak hab a tortán, hogy mindez cukor, és tartósítószerek használata nélkül történik, így egészséges is.

Az ízvilágot illetően igyekszenek olyan kombinációkat kialakítani, amelyeket az emberek többsége kedvel, de nem riadnak vissza az újításoktól sem. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a fesztiválon két újdonságukat is megkóstolhattuk. A feketeribizli borssal fűszerezett étcsokoládés szicíliai mandula igazán pikáns, egyedülálló desszert. A kandírozott pink grapefruit héjat 70 %-os venezuelai csokoládéval vonták be, a kesernyés gyümölcsöt ezáltal édessé varázsolva. A finom ízek mellett a szemet gyönyörködtető csomagolásra is érdemes vetni egy pillantást. Az ízlésesen díszített dobozok tovább növelik az exkluzivitás érzését.

dsc02768

A borbarátok is találhatnak kedvükre valót, létrehoztak ugyanis egy kifejezetten borok mellé passzoló termékcsaládot. Kiválasztottak néhányat a legkedveltebb fajták közül, és ínycsiklandó csokoládékat készítettek melléjük. Sommelier segítségével alkották meg a különleges kreációkat, gondosan ügyelve arra, hogy ízesítésük hasonló legyen, mint azé a boré, amely mellé készítették őket. Ezen kívül a jótékonyságból kiveszik a részüket. Amennyiben a Gyerekrohamkocsi termékeik közül vásárolunk támogathatjuk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot. Az alapítvány a befolyt összegeket többek között járműveik karbantartására, új eszközök vásárlására fordítják.

 

Lady Lavender

Gulyás Gyöngyvér csokoládé készítő hozta létre a Lady Lavender Csokoládé Manufaktúrát, amely ismerős lehet azok számára, akik már sokadik alkalommal látogatják meg a rendezvényt. Állandó kiállítóként a vidéki állomásokon is rendszeresen megjelenik, munkáját már nemzetközi versenyen is díjazták. A kiváló minőség érdekében kizárólag belga csokoládéval dolgozik, és a mesterséges adalékanyagok használatát is kerüli. A bonbonok mellett ezúttal egy belga csokoládés – erdei gyümölcsös álomkehellyel készült, amit pirított mandulával, és tejszínhabbal tett ellenállhatatlanná. A sűrű csokoládé, és a lágy tejszínhab párosításához tökéletesen illett a gyümölcsös ízvilág.

Belga csokoládés - erdei gyümölcsös álomkehely pirított mandulával, és tejszínhabbal

Belga csokoládés – erdei gyümölcsös álomkehely pirított mandulával, és tejszínhabbal

A nem mindennapi ízesítéseket Gyöngyvér maga kísérletezi ki, szorgos kezei közül már több, mint 1 millió bonbon került ki. Bármerre jár a világban folyamatosan inspirációra talál, így nem meglepő, hogy sokak számára talán szokatlan dolgokkal bolondítja meg csokoládéit. Elképesztő pohárkrémeket rendelhetünk tőle rendezvényekre, de személyesen is megcsodálhatjuk milyen szenvedéllyel dolgozik. Az általa tartott tanfolyamokon részt vehetünk családi, baráti körben is, de vállalati csapatépítésre is tökéletesek.

Beszámolónk második részével holnap jelentkezünk, amiben újabb kiállítókat mutatunk be.

  Fotó: Földi Máté

Megosztás:

  • Kattints ide a Twitter-en való megosztáshoz(Új ablakban nyílik meg)
  • Facebookon való megosztáshoz kattintás ide.(Új ablakban nyílik meg)

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó címkékbazilikabonbonborBudapestchocolatecsokoládédesszertédességgastrofestgasztonómiagourmetjótékonyságtcwine
Gasztroutazás
2016-09-17
Simon Krisztina

Kapcsolódó címkékbazilikabonbonborBudapestchocolatecsokoládédesszertédességgastrofestgasztonómiagourmetjótékonyságtcwine

Még több Gasztroutazás

The Selection

Egyél egy évig ingyen Budapest új BBQ éttermében

Traveler Circle2018-04-06
Tovább

Mindenki megőrül a kék borért, mi is megkóstoltuk!

Laki Vivien2017-11-08
Tovább
Lufthansa Beer Map

Budapesti söröző is felkerült a Lufthansa sörtérképére

Traveler Circle2017-10-31
Tovább

Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai Héten

Traveler Circle2017-10-06
Tovább

A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban

Tóth Máté Bence2017-07-05
Tovább

Gasztrosokk sushi tekerés közben

Palotás Zsuzsi2017-04-27
Tovább
Görgessen a továbbiakért
Tap

Hirdetés

Traveler Circle

Repülési és utazási magazin - Hírek, vélemények, ajánlók, beszámolók a repülés és utazás köréből | Minden, ami repülés, utazás és gasztroutazás.

Copyright © 2015-2018 Traveler Circle.

Az év legédesebb hétvégéje – Édes Napok Budapest
Édes Napok beszámoló 2. rész