• Légiközlekedés
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
Traveler Circle
  • Légiközlekedés
    • Budapest Airport: Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál
    • HungaroControl: több mint egymillió repülőgépet kezeltek 2019-ben
    • Wizz Air A320
      Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air
    • Wizz Air
      Zaporizzsjába indít járatokat a Wizz Air Budapestről
    • Wizz Air
      Átvette utolsó A321ceo repülőgépét a Wizz Air
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • dubajba vásárlás
      Utazz Dubajba és töltsd vásárlással és szórakozással a vakációt
    • emirates akció ősz
      Akciós ázsiai úti célok az őszre
    • flixbus
      Májusi retúrjegyek a tengerpartra kevesebb mint 6500 forintért
    • tavak
      5 gyönyörű tó Európában, ahová feltétlenül el kell látogatnod
    • 11 új útvonal a Wizz Airtől, ebből egy Budapestről
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
  • Facebook

  • Twitter

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Gasztroutazás

Gasztrosokk sushi tekerés közben

Gasztrosokk sushi tekerés közben
Palotás Zsuzsi
2017-04-27

A múlt esti workshop fókuszában Japán állt. A japán konyhaművészet három éve felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára, ami méginkább arra ösztönzi a kultúra iránt érdeklődőket, hogy látogassanak el japánba és autentikus környezetben kóstolják meg az ételeket. Amíg viszont itthon vagyunk, a Sushi Sei étterem egy tökéletes választás, amit a visszatérő japán és magyar törzsvendégek sora fémjelez. A séfek hosszú múlttal rendelkeznek és minden igyekezetükkel azon vannak, hogy ételeikben visszaköszönjön az „otthon” ízvilága.

Az eseményt a JTB Hungary szervezte, ami nem más, mint a JTB Group japán cég európai leányvállalata. Az egész világra kiterjed a hálózata és a magyarországi kiutazási iroda egyéni utaktól kezdve, csoportos körutazásokon át üzleti utakig mindenféle lehetőséget kínálnak.

A workshop alkalmával lehetőségünk nyílt megkóstolni a néhány népszerűbb tradicionális japán különlegességet. „Az ételkülönlegességek alapját a tenger gyümölcsei, a zöldségek, a hal és a rizs képezi, de gyakran használnak húst is az ételek elkészítéséshez. A legfőbb ízesítők a mirin, a szaké, a szójaszósz, a katsu o bushi (füstölt halpehely), a kombu, a fűszerek közül pedig a leggyakoribb a só, a
schimi, a sajn sho bors, a fehérbors, a szezámmag, valamint a gyömbér.” – osztotta meg velünk Héder Irma, a Sushi Sei étterem ügyvezető igazgatója.

A kóstolást követően pedig belepillanthattunk a sushi tekerés rejtelmeibe és eltanulhattuk a technikát. Először az algalapra tettünk egy adag rizst, ami sokkal tapadósabb, mint az általunk megszokott, ezért készítés közben mindig be kellett nedvesítenünk a kezünket. Az elegyengetett rizs közepére kerülhetett uborka, surimi vagy lazac, illetve wasabival ízesíthettük. Végül egy bambuszból készült tekerő segítségével tekertük össze a sushi rudakat.  Miután a séf felvágta kisebb falatokra szójaszósszal fogyasztottuk el a saját készítésű falatokat. Természetesen nagyon finomra sikerültek, mert a megfelelő hozzávalók előre elő voltak készítve. Ha házilag szeretnénk megismételni a folyamatot akkor valószínűleg csak hosszú kísérletezés után és a minőségi hozzávalók keresgélését követően fogunk tudni hasonlóan ízletes darabokat készíteni.


Maga a készítés egy óriási élmény volt, hiszen kicsit a festményszerűen szép sushi tálak mögé láthattunk és bizony megtapasztalhattuk, hogy még egy egyszerűnek tűnő sushi tekerés sem megy olyan könnyen. Többünkben felmerült, hogy ha japánban sushit szeretnénk fogyasztani, akkor hol érdemes. Erre Simon Karolina, a JTB kiutazási üzletágának vezetője adott választ. „Az utcai árusoktól ugyanolyan biztonsággal vehetünk frissen készített finomságokat, mint az éttermekben, hiszen az egész ország területén kiemelt figyelmet fordítanak az ételek higiéniai és esztétikai minőségére. A japán ételek kiváló minőségű, és többnyire helyi, friss alapanyagokból készülnek, így az ételek elkészítésében nagy jelentősége van az adott évszaknak is.”

 

Megosztás:

  • Kattints ide a Twitter-en való megosztáshoz(Új ablakban nyílik meg)
  • Facebookon való megosztáshoz kattintás ide.(Új ablakban nyílik meg)

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó címkékélményétteremgasztronómiajapankóstolósushitcWorkshop
Gasztroutazás
2017-04-27
Palotás Zsuzsi

Kapcsolódó címkékélményétteremgasztronómiajapankóstolósushitcWorkshop

Még több Gasztroutazás

The Selection

Egyél egy évig ingyen Budapest új BBQ éttermében

Traveler Circle2018-04-06
Tovább

Mindenki megőrül a kék borért, mi is megkóstoltuk!

Laki Vivien2017-11-08
Tovább
Lufthansa Beer Map

Budapesti söröző is felkerült a Lufthansa sörtérképére

Traveler Circle2017-10-31
Tovább

Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai Héten

Traveler Circle2017-10-06
Tovább

A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban

Tóth Máté Bence2017-07-05
Tovább

Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten és Szegeden is

Traveler Circle2016-11-18
Tovább
Görgessen a továbbiakért
Tap

Hirdetés

Traveler Circle

Repülési és utazási magazin - Hírek, vélemények, ajánlók, beszámolók a repülés és utazás köréből | Minden, ami repülés, utazás és gasztroutazás.

Copyright © 2015-2018 Traveler Circle.

Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten és Szegeden is
A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban