A nagysikerű Édes Napok fesztivált Budapesten a megszokottól eltérően ezúttal a Bazilika előtti Szent István téren rendezték meg. A változások azonban nem csak a helyszínt érintették. A rendezvényt ezúttal bárki ingyen látogathatja. Így amit máskor a belépő árára kellett költenünk, abból most vidámon kóstolgathatunk.
chocoMe
Bizonyára sokak számára ismerősek a chocoMe táblás csokoládéi, amik társaikkal szemben nem elrejtik az őket ízesítő finomságokat, hanem büszkén viselik őket. De mitől tűnnek mégis szinte frissnek, ha már megmunkálták őket? A válasz a legmodernebb tartósítási technika, a liofilizálás. A folyamat lényege, hogy a lefagyasztott gyümölcsökből kivonják a nedvességet, így megmarad a formájuk, és a színük sem lesz fakó, mint például egy aszalt gyümölcsnek. Az már csak hab a tortán, hogy mindez cukor, és tartósítószerek használata nélkül történik, így egészséges is.
Az ízvilágot illetően igyekszenek olyan kombinációkat kialakítani, amelyeket az emberek többsége kedvel, de nem riadnak vissza az újításoktól sem. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a fesztiválon két újdonságukat is megkóstolhattuk. A feketeribizli borssal fűszerezett étcsokoládés szicíliai mandula igazán pikáns, egyedülálló desszert. A kandírozott pink grapefruit héjat 70 %-os venezuelai csokoládéval vonták be, a kesernyés gyümölcsöt ezáltal édessé varázsolva. A finom ízek mellett a szemet gyönyörködtető csomagolásra is érdemes vetni egy pillantást. Az ízlésesen díszített dobozok tovább növelik az exkluzivitás érzését.
A borbarátok is találhatnak kedvükre valót, létrehoztak ugyanis egy kifejezetten borok mellé passzoló termékcsaládot. Kiválasztottak néhányat a legkedveltebb fajták közül, és ínycsiklandó csokoládékat készítettek melléjük. Sommelier segítségével alkották meg a különleges kreációkat, gondosan ügyelve arra, hogy ízesítésük hasonló legyen, mint azé a boré, amely mellé készítették őket. Ezen kívül a jótékonyságból kiveszik a részüket. Amennyiben a Gyerekrohamkocsi termékeik közül vásárolunk támogathatjuk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot. Az alapítvány a befolyt összegeket többek között járműveik karbantartására, új eszközök vásárlására fordítják.
Lady Lavender
Gulyás Gyöngyvér csokoládé készítő hozta létre a Lady Lavender Csokoládé Manufaktúrát, amely ismerős lehet azok számára, akik már sokadik alkalommal látogatják meg a rendezvényt. Állandó kiállítóként a vidéki állomásokon is rendszeresen megjelenik, munkáját már nemzetközi versenyen is díjazták. A kiváló minőség érdekében kizárólag belga csokoládéval dolgozik, és a mesterséges adalékanyagok használatát is kerüli. A bonbonok mellett ezúttal egy belga csokoládés – erdei gyümölcsös álomkehellyel készült, amit pirított mandulával, és tejszínhabbal tett ellenállhatatlanná. A sűrű csokoládé, és a lágy tejszínhab párosításához tökéletesen illett a gyümölcsös ízvilág.
A nem mindennapi ízesítéseket Gyöngyvér maga kísérletezi ki, szorgos kezei közül már több, mint 1 millió bonbon került ki. Bármerre jár a világban folyamatosan inspirációra talál, így nem meglepő, hogy sokak számára talán szokatlan dolgokkal bolondítja meg csokoládéit. Elképesztő pohárkrémeket rendelhetünk tőle rendezvényekre, de személyesen is megcsodálhatjuk milyen szenvedéllyel dolgozik. Az általa tartott tanfolyamokon részt vehetünk családi, baráti körben is, de vállalati csapatépítésre is tökéletesek.
Beszámolónk második részével holnap jelentkezünk, amiben újabb kiállítókat mutatunk be.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS