Vendégpárlatként a ginkülönlegességek kapnak kiemelt figyelmet a hétvégi Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. A péntektől látogatható háromnapos rendezvényen több mint négyszáz féle párlattal, kolbászokkal és egyéb kézműves húskészítményekkel, koncertekkel, pálinkatúrákkal, pálinkás édességekkel és szakmai beszélgetésekkel várják a vendégeket a fővárosban.
Idén huszonegy pálinkaház képviseli a pálinkafőzés mesterségének legjobbjait, a kiállítók között megtalálhatók a legkülönlegesebb pálinkákat és párlatokat előállító manufaktúrák is. A fesztiválon hagyományosan egy-egy vendégpárlat is terítékre kerül, amelyet közelebbről is megismerhetnek az érdeklődők: ezúttal a ginkülönlegességek kerülnek középpontba.
A korábbi évekhez képest nagyobb hangsúlyt kapnak a rendezvényen a szakmai programok és a pálinka-gasztronómia, így azok számára is kínál programot a három napos fesztivál, akik a kóstoláson túl a pálinkafogyasztás kultúrája iránt is érdeklődnek.
A látogatók blendelő kurzuson készíthetik el saját pálinka házasításukat. A programra jelentkezők négyféle szilvapálinkából készíthetnek egyedi, házasított pálinkát, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült blendmesterek 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza az egyedi párlatot.
A szervezők 10-15 fős vezetett pálinkatúrákat is indítanak a fesztiválon, melyek résztvevői a pálinkák világának szakavatott ismerőinek vezetésével szisztematikusan ismerkedhetnek meg az egyes tájegységek különböző párlataival.
A fesztivál színpadán a hétvége során fellép az Anna and the Barbies, a Vad Fruttik és Szabó Balázs Bandája is. A programsorozat részletes információi megtalálhatók a www.palinkaeskolbasz.hu internetes oldalon.
MTI
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS