• Légiközlekedés
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
Traveler Circle
  • Légiközlekedés
    • Budapest Airport: Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál
    • HungaroControl: több mint egymillió repülőgépet kezeltek 2019-ben
    • Wizz Air A320
      Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air
    • Wizz Air
      Zaporizzsjába indít járatokat a Wizz Air Budapestről
    • Wizz Air
      Átvette utolsó A321ceo repülőgépét a Wizz Air
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • dubajba vásárlás
      Utazz Dubajba és töltsd vásárlással és szórakozással a vakációt
    • emirates akció ősz
      Akciós ázsiai úti célok az őszre
    • flixbus
      Májusi retúrjegyek a tengerpartra kevesebb mint 6500 forintért
    • tavak
      5 gyönyörű tó Európában, ahová feltétlenül el kell látogatnod
    • 11 új útvonal a Wizz Airtől, ebből egy Budapestről
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
  • Facebook

  • Twitter

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Gasztroutazás

A gin a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégpárlata

A gin a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégpárlata
MTI
2015-10-03

Vendégpárlatként a ginkülönlegességek kapnak kiemelt figyelmet a hétvégi Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. A péntektől látogatható háromnapos rendezvényen több mint négyszáz féle párlattal, kolbászokkal és egyéb kézműves húskészítményekkel, koncertekkel, pálinkatúrákkal, pálinkás édességekkel és szakmai beszélgetésekkel várják a vendégeket a fővárosban.

Idén huszonegy pálinkaház képviseli a pálinkafőzés mesterségének legjobbjait, a kiállítók között megtalálhatók a legkülönlegesebb pálinkákat és párlatokat előállító manufaktúrák is. A fesztiválon hagyományosan egy-egy vendégpárlat is terítékre kerül, amelyet közelebbről is megismerhetnek az érdeklődők: ezúttal a ginkülönlegességek kerülnek középpontba.
A korábbi évekhez képest nagyobb hangsúlyt kapnak a rendezvényen a szakmai programok és a pálinka-gasztronómia, így azok számára is kínál programot a három napos fesztivál, akik a kóstoláson túl a pálinkafogyasztás kultúrája iránt is érdeklődnek.
 A látogatók blendelő kurzuson készíthetik el saját pálinka házasításukat. A programra jelentkezők négyféle szilvapálinkából készíthetnek egyedi, házasított pálinkát, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült blendmesterek 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza az egyedi párlatot.
 A szervezők 10-15 fős vezetett pálinkatúrákat is indítanak a fesztiválon, melyek résztvevői a pálinkák világának szakavatott ismerőinek vezetésével szisztematikusan ismerkedhetnek meg az egyes tájegységek különböző párlataival.
A fesztivál színpadán a hétvége során fellép az Anna and the Barbies, a Vad Fruttik és Szabó Balázs Bandája is. A programsorozat részletes információi megtalálhatók a www.palinkaeskolbasz.hu internetes oldalon.

MTI

 

Megosztás:

  • Kattints ide a Twitter-en való megosztáshoz(Új ablakban nyílik meg)
  • Facebookon való megosztáshoz kattintás ide.(Új ablakban nyílik meg)

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó címkékgasztrogasztronómiaginpalinkatc
Gasztroutazás
2015-10-03
MTI

Kapcsolódó címkékgasztrogasztronómiaginpalinkatc

Még több Gasztroutazás

The Selection

Egyél egy évig ingyen Budapest új BBQ éttermében

Traveler Circle2018-04-06
Tovább

Mindenki megőrül a kék borért, mi is megkóstoltuk!

Laki Vivien2017-11-08
Tovább
Lufthansa Beer Map

Budapesti söröző is felkerült a Lufthansa sörtérképére

Traveler Circle2017-10-31
Tovább

Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai Héten

Traveler Circle2017-10-06
Tovább

A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban

Tóth Máté Bence2017-07-05
Tovább

Gasztrosokk sushi tekerés közben

Palotás Zsuzsi2017-04-27
Tovább
Görgessen a továbbiakért
Tap

Hirdetés

Traveler Circle

Repülési és utazási magazin - Hírek, vélemények, ajánlók, beszámolók a repülés és utazás köréből | Minden, ami repülés, utazás és gasztroutazás.

Copyright © 2015-2018 Traveler Circle.

Újabb ínyencségek az Air France fedélzetén
Vörösborral és vénasszonyok nyarával fesztiválozott Villány