2015 nyarán indult útjára a már a nevében is fantáziálásra késztető KOLLÁZS Brasserie & Bar, amely Budapest talán egyik legikonikusabb épületében foglal helyet, mégpedig a Gresham Palotában.
A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest már korábban is számos minőségi, és jól ismert éttermet üzemeltetett, köztük a Páva, illetve a Gresham étterem, amelyek a fine diningra, és a különlegesebbnél gasztronómiai élményekre szakosodtak, természetesen minőségi kiszolgálás mellett.
A szálloda vezetősége viszont részben a világválságnak, részben pedig egy, a piaci igényekhez alkalmazkodó arculatváltásnak köszönhetően mindkettő éttermét bezárta.
Az új étterem végül nem sokkal a Gresham után megnyitott. A KOLLÁZS Brasserie & Bar már a nevében is sokkal jobban megszólítja az utca emberét, étlapja pedig nem feltétlenül az ínyenceknek szól, hanem invitálja azokat is akik tényleg jól szeretnének lakni egy-egy vacsora alkalmával.
Látogatásunk egy még éppen meleg, novemberi vasárnapra esett. Az étteremben viszonylag sokan foglaltak helyet, de így is kellemes atmoszférába léptünk be a lágy zenei aláfestésnek, és nagyszerű belső berendezésnek köszönhetően.
A hostessek az asztalunkhoz kísértek, amely egy, amerikai dinerekben is megtalálható ülősarokra emlékeztetett, nem pedig hagyományos székekre ültettek minket. – Jó ötlet!
Nem ez volt az első látogatásunk itt, így az italválasztással nem volt nehéz feladatunk, Epres Aperol Spritz koktélt választottunk, amely pár perc múlva már jégkockákkal, és sült eperszeletekkel díszítve érkezett az asztalhoz.
Előétel gyanánt gyöngyhagymával, és főtt gesztenyével gazdagított csicsókakrémleves mellett döntöttünk, amely nagyon jó választásnak bizonyult, mivel az érdekes kompozíció kiváló összképet alkot a csészében.
A második fogás steak, illetve barbecue pácolású csülök volt csőben sült sajtos makarónival, valamint szezonális zöldségekkel társítva. Az ízek itt is rendben voltak, és nem igazán lehetett semmire panasz, hiszen mindegyik hús makulátlan volt, a köretekkel egyetemben.
A harmadik fogás talán már kicsit túlságosan is merész ötletnek bizonyult, de belevágtunk egy-egy csokoládés brownie, illetve egy epres francia briós elfogyasztásába, és itt sem csalódtunk. A desszerthez választott édes fehérbor pedig még tovább fokozta az élményt, így összességében egy nagyszerű vacsorát tudhattunk a magunkénak.
Fontos tényező, így az árakról is említést kell tenni, a két fős vacsora itallal, valamint a kicsit talán magas 12%-os felszolgálási díjjal együtt nagyjából 28 ezer forintba kerül, amely lehetséges, hogy elsőre soknak hangzik, viszont fontos kiemelni, hogy igazi ötcsillagos kiszolgálást, kiváló ételeket, valamint italokat kapunk az árért cserébe, így mindenképpen érdemes betérni egy-egy családi ünnep, vagy akár valamilyen egyéb alkalom során, az élmény garantált!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS