• Légiközlekedés
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
Traveler Circle
  • Légiközlekedés
    • Budapest Airport: Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál
    • HungaroControl: több mint egymillió repülőgépet kezeltek 2019-ben
    • Wizz Air A320
      Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air
    • Wizz Air
      Zaporizzsjába indít járatokat a Wizz Air Budapestről
    • Wizz Air
      Átvette utolsó A321ceo repülőgépét a Wizz Air
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • dubajba vásárlás
      Utazz Dubajba és töltsd vásárlással és szórakozással a vakációt
    • emirates akció ősz
      Akciós ázsiai úti célok az őszre
    • flixbus
      Májusi retúrjegyek a tengerpartra kevesebb mint 6500 forintért
    • tavak
      5 gyönyörű tó Európában, ahová feltétlenül el kell látogatnod
    • 11 új útvonal a Wizz Airtől, ebből egy Budapestről
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
  • Facebook

  • Twitter

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Gasztroutazás

BudapesTEN #3 – Stílus és ízek harmóniája: KOLLÁZS Brasserie & Bar

BudapesTEN #3 – Stílus és ízek harmóniája: KOLLÁZS Brasserie & Bar
Rimóczi Roland
2015-11-29

2015 nyarán indult útjára a már a nevében is fantáziálásra késztető KOLLÁZS Brasserie & Bar, amely Budapest talán egyik legikonikusabb épületében foglal helyet, mégpedig a Gresham Palotában.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest már korábban is számos minőségi, és jól ismert éttermet üzemeltetett, köztük a Páva, illetve a Gresham étterem, amelyek a fine diningra, és a különlegesebbnél  gasztronómiai élményekre szakosodtak, természetesen minőségi kiszolgálás mellett.

A szálloda vezetősége viszont részben a világválságnak, részben pedig egy, a piaci igényekhez alkalmazkodó arculatváltásnak köszönhetően mindkettő éttermét bezárta.

Az új étterem végül nem sokkal a Gresham után megnyitott. A KOLLÁZS Brasserie & Bar már a nevében is sokkal jobban megszólítja az utca emberét, étlapja pedig nem feltétlenül az ínyenceknek szól, hanem invitálja azokat is akik tényleg jól szeretnének lakni egy-egy vacsora alkalmával.

koll

Az italokkal együtt némi friss, helyben készített kenyeret, és körözöttet szolgáltak fel.

Látogatásunk egy még éppen meleg, novemberi vasárnapra esett. Az étteremben viszonylag sokan foglaltak helyet, de így is kellemes atmoszférába léptünk be a lágy zenei aláfestésnek, és nagyszerű belső berendezésnek köszönhetően.

A hostessek az asztalunkhoz kísértek, amely egy, amerikai dinerekben is megtalálható ülősarokra emlékeztetett, nem pedig hagyományos székekre ültettek minket. – Jó ötlet!

Nem ez volt az első látogatásunk itt, így az italválasztással nem volt nehéz feladatunk, Epres Aperol Spritz koktélt választottunk, amely pár perc múlva már jégkockákkal, és sült eperszeletekkel díszítve érkezett az asztalhoz.

Előétel gyanánt gyöngyhagymával, és főtt gesztenyével gazdagított csicsókakrémleves mellett döntöttünk, amely nagyon jó választásnak bizonyult, mivel az érdekes kompozíció kiváló összképet alkot a csészében.

koll2

A steak a csőben sült sajtos makarónival. A tál díszítésére nem lehet panasz, a hagyma mézédes, és a zöldbors mártás is kellemesen ízesített.

A második fogás steak, illetve barbecue pácolású csülök volt csőben sült sajtos makarónival, valamint szezonális zöldségekkel társítva. Az ízek itt is rendben voltak, és nem igazán lehetett semmire panasz, hiszen mindegyik hús makulátlan volt, a köretekkel egyetemben.

A harmadik fogás talán már kicsit túlságosan is merész ötletnek bizonyult, de belevágtunk egy-egy csokoládés brownie, illetve egy epres francia briós elfogyasztásába, és itt sem csalódtunk. A desszerthez választott édes fehérbor pedig még tovább fokozta az élményt, így összességében egy nagyszerű vacsorát tudhattunk a magunkénak.

koll3

A francia briós. Érdemes megfigyelni a tálak, és tányérok formáit.

Fontos tényező, így az árakról is említést kell tenni, a két fős vacsora itallal, valamint a kicsit talán magas 12%-os felszolgálási díjjal együtt nagyjából 28 ezer forintba kerül, amely lehetséges, hogy elsőre soknak hangzik, viszont fontos kiemelni, hogy igazi ötcsillagos kiszolgálást, kiváló ételeket, valamint italokat kapunk az árért cserébe, így mindenképpen érdemes betérni egy-egy családi ünnep, vagy akár valamilyen egyéb alkalom során, az élmény garantált!

Megosztás:

  • Kattints ide a Twitter-en való megosztáshoz(Új ablakban nyílik meg)
  • Facebookon való megosztáshoz kattintás ide.(Új ablakban nyílik meg)

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó címkékajánlóBudapestbudapestenétteremgreshamhotelkollázstc
Gasztroutazás
2015-11-29
Rimóczi Roland

Kapcsolódó címkékajánlóBudapestbudapestenétteremgreshamhotelkollázstc

Még több Gasztroutazás

The Selection

Egyél egy évig ingyen Budapest új BBQ éttermében

Traveler Circle2018-04-06
Tovább

Mindenki megőrül a kék borért, mi is megkóstoltuk!

Laki Vivien2017-11-08
Tovább
Lufthansa Beer Map

Budapesti söröző is felkerült a Lufthansa sörtérképére

Traveler Circle2017-10-31
Tovább

Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai Héten

Traveler Circle2017-10-06
Tovább

A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban

Tóth Máté Bence2017-07-05
Tovább

Gasztrosokk sushi tekerés közben

Palotás Zsuzsi2017-04-27
Tovább
Görgessen a továbbiakért
Tap

Hirdetés

Traveler Circle

Repülési és utazási magazin - Hírek, vélemények, ajánlók, beszámolók a repülés és utazás köréből | Minden, ami repülés, utazás és gasztroutazás.

Copyright © 2015-2018 Traveler Circle.

Kultúra-bor-gasztronómia Nagy Bordói Kóstoló – Cabernet-k és merlot-k Budapeste
Idén is lesz Torkos Csütörtök, szavazz az új logóról