Az ingyenes belépésnek köszönhetően a szeszélyes időjárás ellenére is szép számmal akadtak érdeklődők. A kínálat rendkívül széles volt, sütemények, pohárkrémek, nyalókák, bonbonok, és még sok már finomság kínozta a diétázni vágyókat. Kicsik, és nagyok egyformán megtalálták a kedvükre való nyalánkságot. Folytatjuk beszámolónkat az Édes Napokról.
Vitéz Kürtős
Aki járt már úgy, hogy edzés után a konditeremből kisétálva valamilyen ínycsiklandó illat csapta meg az illatát, annak jó hírrel szolgálhatunk. Többé nem kell magunkat visszafogni, vagy bűntudatot éreznünk, ha elcsábulnánk. Hogy miért? A Vitéz Kürtősnél egyedülálló módon Fitness kürtőskalácsot vásárolhatunk, tetszőleges ízesítéssel. Azonban azoknak sem kell elkeseredni, akiknek idegen lenne a teljes kiőrlésű ízvilág, vagy valamilyen ételtoleranciával rendelkeznek. A glutén- és laktózmentes kalácsokkal ők is megörvendeztethetik magukat.
Receptjeikből nem csinálnak titkot, így ha megvásároljuk szakácskönyvüket magunk is bátran meglephetjük a családot, barátokat. A dolgunkat megkönnyíti, hogy házi kürtőskalács készítő szettet is beszerezhetünk náluk, legyen szó hagyományos faszenes sütőről, vagy az olajban való elkészítéshez szükséges sütőrudakról. A kezdők számára további segítséget nyújtanak videók formájában, így nem kell aggódnunk, ha valamit nem találunk egyértelműnek a leírásban. Legközelebb a Kürtőskalács Fesztiválon találkozhatunk velük.
Zsirai Pincészet
A legtöbb borászattal szemben a Zsirai Pincészet tevékenysége nem csak egy borvidékre korlátozódik. Nem kevesebb, mint három helyen végeznek borászati tevékenységet. Tokaj, Somló, és Villány borai szerepelnek kínálatukban. Mádon, Tokaj-Hegyalja szívében vendégházat is üzemeltetnek, ahol eltölthetünk néhány kellemes napot, a világ zajától távol. Az Édes Napokon mindhárom vidéket képviseltették. Tokajról egy 2013-as száraz furmint, és egy késői szüretelésű sárgamuskotály, Somlóról egy háziasítás, Villányból pedig egy rosé várta a kóstolni vágyókat.
A repertoárban természetesen jóval több ital található, amelyek közül a 2008-as aszúra a legbüszkébbek. Ez nem is csoda, hiszen a párizsi Vinalies versenyen aranyérmes lett. Akik bizonytalanok a választással kapcsolatban, azoknak érdemes megkóstolniuk a sokak kedvenceként emlegetett édes sárgamuskotályt. Az édesszájúaknak külön jó hír, hogy remekül párosítható barackos, krémes desszertekkel.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS