• Légiközlekedés
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
Traveler Circle
  • Légiközlekedés
    • Budapest Airport: Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál
    • HungaroControl: több mint egymillió repülőgépet kezeltek 2019-ben
    • Wizz Air A320
      Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air
    • Wizz Air
      Zaporizzsjába indít járatokat a Wizz Air Budapestről
    • Wizz Air
      Átvette utolsó A321ceo repülőgépét a Wizz Air
    • Lounge Circle
  • Utazás
    • dubajba vásárlás
      Utazz Dubajba és töltsd vásárlással és szórakozással a vakációt
    • emirates akció ősz
      Akciós ázsiai úti célok az őszre
    • flixbus
      Májusi retúrjegyek a tengerpartra kevesebb mint 6500 forintért
    • tavak
      5 gyönyörű tó Európában, ahová feltétlenül el kell látogatnod
    • 11 új útvonal a Wizz Airtől, ebből egy Budapestről
    • Belföld
    • Külföld
      • Utazási akciók
      • Utazási ajánlók
      • Üresjárat
    • Gasztroutazás
  • Impresszum
    • Editorial Circle
  • Fórum
  • Médiaajánlat
  • Facebook

  • Twitter

  • Instagram

  • YouTube

  • RSS

Gasztroutazás

Széll Tamás képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén

Széll Tamás képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén
Traveler Circle
2016-02-19

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A versenyzőknek kecsegéből és annak kaviárjából, valamint szarvasborjúból kellett egyedi hal- és húsételt készíteniük. A hatalmas érdeklődés mellett lezajlott versenyen több szakmai elismerést is kaptak a részvevők. Az európai döntőt május 10-11-én rendezik Budapesten.

A február 18-i magyar döntőnek hatalmas tétje volt: a győztesek májusban az európai döntőn képviselhetik Magyarországot. Ezt az óriási lehetőséget a Bocuse d’Or-on már korábban is eredményesen szereplő Széll Tamás (Onyx) nyerte, mellette Győrffy Árpád (Kollázs, Four Seasons), Pohner Ádám (Olimpia Étterem), Sándor Rodrigo (Costes Downtown), Szabó László (Sodexo) és Volenter István (67 Étterem és Bistro) versenyzett még az európai döntőbe jutásért. A második helyen Pohner Ádám végzett, és Volenter István léphetett a dobogó harmadik fokára.

A versenyzők szarvasborjú combjából és gerincéből egy alapvetően tálon bemutatott húsételt készítettek, míg a kecsegéből és annak kaviárjából egy tányéron bemutatott halételt állítottak össze, amelyekhez fele arányban zöldséget, gyümölcsöt, friss zöldeket és fűszereket kellett használniuk. Mindkét versenymunkát 8+2 adagra készítették el. Fontos szempont volt, hogy a megadott alapanyagokból eredeti, kreatív ételkülönlegességek szülessenek.

„Rendkívül magas színvonalú verseny volt, soha nem rendeztek Magyarországon ilyen nívós versenyt. Hatalmas fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi időben, és bizakodva nézünk az európai megmérettetés elé – értékelte a versenyt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, s egyben a zsűri elnöke is.

bocuse

A fogásokat 12 fős nemzetközi zsűri értékelte, melybe 6 tagot a döntősök delegálhattak, hatan pedig nemzetközi szaktekintélyként voltak jelen. Az ételek elbírálásakor az elsődleges szempont az íz, a prezentáció és az eredeti jelleg és végül, de nem utolsó sorban a tiszta, racionális anyagfelhasználásra épülő konyhai munka. A majdani európai döntőn számításba veszik majd az értékelés során, hogy mennyire jelennek meg az elkészült ételekben a magyar (gasztro)kulturális elemek, hagyományok.

Rasmus Kofoed, a zsűri dán tagja is elismerően nyilatkozott a versenyről: „Nagyon tetszett az a rendkívüli hangulat, amit itt teremtettek és egy nagyon izgalmas versenyt láthattunk.”

Megosztás:

  • Kattints ide a Twitter-en való megosztáshoz(Új ablakban nyílik meg)
  • Facebookon való megosztáshoz kattintás ide.(Új ablakban nyílik meg)

Kapcsolódó bejegyzések

Kapcsolódó címkékbocusedorcostesfourseasonsgasztronómiakollázsolimpiaszakácstcverseny
Gasztroutazás
2016-02-19
Traveler Circle @travelercircle

Kapcsolódó címkékbocusedorcostesfourseasonsgasztronómiakollázsolimpiaszakácstcverseny

Még több Gasztroutazás

The Selection

Egyél egy évig ingyen Budapest új BBQ éttermében

Traveler Circle2018-04-06
Tovább

Mindenki megőrül a kék borért, mi is megkóstoltuk!

Laki Vivien2017-11-08
Tovább
Lufthansa Beer Map

Budapesti söröző is felkerült a Lufthansa sörtérképére

Traveler Circle2017-10-31
Tovább

Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai Héten

Traveler Circle2017-10-06
Tovább

A nyári fesztiválok hivatalos borait mutatta be a Kristinus – nem akármilyen stílusban

Tóth Máté Bence2017-07-05
Tovább

Gasztrosokk sushi tekerés közben

Palotás Zsuzsi2017-04-27
Tovább
Görgessen a továbbiakért
Tap

Hirdetés

Traveler Circle

Repülési és utazási magazin - Hírek, vélemények, ajánlók, beszámolók a repülés és utazás köréből | Minden, ami repülés, utazás és gasztroutazás.

Copyright © 2015-2018 Traveler Circle.

Újra van MoszkvaTér Budapesten – igaz kicsit finomabb mint eddig
Videó: modern gasztronómia Londonban