Máris erősen indult 2016 a budapesti gasztronómiában: januárban ugyanis ismét nyílt egy izgalmas és eredeti hely, amely könnyedén a közönség kedvence lehet.
A január első heteit jellemző soft opening időszak után már hivatalosan is megnyít a MoszkvaTéR, melyet nem más, mint az ország egyik legjobb éttermének tartott Arany Kaviár nyitott, ahol a tulajdonosok vallják, a minőségi étkezést street food fronton is erősíteni kell, így lehetővé téve azt szolidabb árakon is.
A frappáns nevet viselő MoszkvaTéR autentikus szortimenttel és menükínálattal a Belvárosi Piacon várja az orosz kulinária iránt érdeklődőket.
A Hold utcában található piac így egy újabb nívós gasztronómiai múlttal rendelkező „étkezdével” bővül, ahol a kijevi jércemellet épp úgy készítik, mint a híres nagy testvér konyhájában, az Arany Kaviárban, és amelyre fokozottan ajánlott figyelni és megtapasztalni az év egyik legjobb ebédjeként: az enyhén fokhagymás, fűszeres vaj úgy csorog ugyanis a tányérunkra, ahogy azt a nagy orosz receptkönyvekben már megírták.
A MoszkvaTéR érdekessége, hogy minden helyben, kizárólag frissen készül: Sasha Kalinichenko, a fiatal orosz szakács lépéseit így bárki szemügyre veheti és végigkísérheti, hogy készül a választott fogás.
A menüválaszték az autentikus orosz street food & bisztró konyhát tükrözi: míg a téli hónapokban a két szignifikáns leves, a szoljanka és a borscs a frissen nyílt hely slágerfogása, a tavaszi-nyári időszakban tovább bővül majd a kínálat és megjelennek a különlegességnek számító füstölt, sózott halak. A MoszkvaTéR elengedhetetlen eleme a pelmenyi, ami most még húsos, később majd rákkal töltve is kínálják.
Ugyanitt érdemes megemlíteni a blinit is, vagy más néven a kaviárral szervírozott orosz palacsintát, mint a hely ikonikus fogását. Az italszortimentet tekintve természetesen a menütáblán találjuk az orosz vodkát, a kvaszt és a pezsgőt is.
A szamovár grúz tea lekvárral pedig mindenkit felmelegít még a télen.
A MoszkvaTér célja, hogy minőségi alapanyagokat felhasználva mindig frissen, egy közvetlenebb bisztróstílus keretében ezt követően már a belvárosban is a legnépszerűbb orosz fogásokat a hét minden napján az arra fogékony gasztromágnásoknak és kísérletező kedvű kulináris hedonistáknak.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS